Trenger 250 frivillige for å få hjulene til å gå rundt

I forbindelse med at Arctic Race arrangeres i Tromsø for andre gang, ønsker sykkelarrangementet frivillige for å lage folkefest.

SØKER FRIVILLIGE: Frivilligkoordinator i Arctic Race Sebastian Henriksen (f.v.), ordfører i Tromsø kommune Kristin Røymo, og frivilligkoordinator i Arctic Race Jens Ole Thyholdt, trenger frivillige foran Arctic Race-etappene i Tromsø. 

sport

I 2014 ble Arctic Race avsluttet på Strandveien med en knusende seier til Aleksander Kristoff. I år er Tromsø med i to etapper, hvor tredjeetappen går fra Lyngseidet til Finnvikdalen, mens den fjerde og siste etappen starter og slutter på Tromsøya.

Trenger flere enn sist

I den anledning søker Arctic Race frivillige som kan være løypevakter under etappene.

– Vi er så heldige at vi har fått to etapper i år. Vi kommer til å trenge mellom 200 og 250 frivillige, forteller Sebastian Henriksen, som er frivilligkoordinator for Arctic Race.

Dette er et større antall frivillige enn hva det var i 2014.

– Vi kommer til å trenge flere frivillige i år. Det er en bestilling vi har fått fra politiet. Vi håper at folk er interesserte. Arctic Race er et kjempeprosjekt som har fått fotfeste i hele Nord-Norge, og vil være et av de største arrangementene i Tromsø i år.

– Unik mulighet

Henriksen ønsker å få med lag og foreninger med på frivilliglaget.

– Dette er en unik mulighet for de frivillige til å følge løpet fra løypa, samtidig som at de vil motta en pengesum fra oss.

I 2014 fikk lag og foreninger som var frivillige mellom 5.000 og 10.000 kroner.

– Dette er bra for lag som for eksempel trenger nye vester, fotballer, eller skal på turneringer, sier Henriksen.

Må ha grunnkurs eller lappen

For å være med på Arctic Race-laget stilles det visse kriterier.

– Politiet har informert oss om at de frivillige må være over 18 år og ha trafikalt grunnkurs. Dette kommer av trafikksikkerheten. Det er noen som har sertifikat uten å ha tatt trafikalt grunnkurs, og det går helt fint, sier Henriksen.

– Hvilken opplevelse får de som er frivillige?

– De vil komme med bidrag som får dem til å føle at de er en del av et stort arrangement. Dette er et kjempearrangement og man merker det når Arctic Race er i byen.

Arctic Race kommer til å invitere til et frivilligmøte på Scandic Ishavshotell klokken 18.00 30. mai.