Arctic Race of Norway

Nordnorske August (25) vant thrillerspurt i Finnvikdalen

August Jensen vant dagens etappe, men det måtte fotofinish til for å avgjøre.
sport

August Jensen (25) fra Bodø slo alle i den dramatiske spurten opp Finnvikdalen, og vant med noen få millimeter på Dylan Teuns – som er den argeste rivalen i sammendraget.

– Da trillet tårene. Den ultimate glede og lettelse, forteller han foran et stort pressekorps i Finnvikdalen etter at han fikk vite at seieren var et faktum.

Jensen tippet over på toppen etter at han krysset mållinjen.

– Da jeg kom til meg selv måtte jeg bare å krysse alt av fingrer, bein og organer for at jeg var først i mål.

Spontan glede

Det ble mye følelser i sving når hele Finnvikdalen forsto at dagens seierherre var nordnorsk. Både mamma, pappa og kjæreste brøt alle ut i tårer.

– Det var en sinnssyk spontan glede som jeg aldri har opplevd før, innrømmer han.

Seieren bekrefter at Norge har flere ryttere å kjøre med i etapperitt – utenom Alexander Kristoff og Edvald Boassen Hagen.

– Vi vet allerede fra før at det er mange andre som er gode i dette landet. Det er gøy å vise at jeg er en av de, sier August Jensen.

VM-laget?

– Håper du på en plass på VM-laget nå?

– Det hjelper jo med slike seirer, smiler August Jensen etter sin første etappeseier i Arctic Race of Norway.

Sannsynligvis blir ikke det den siste.

Teuns beholder dermed sammenlagtledelsen, men Jensen gikk opp til annenplass. Coop-rytteren har tre sekunder å ta igjen foran den siste etappen søndag.

Dermed ligger det an til ny thrillerduell i Tromsø sentrum i morgen når rittet skal avgjøres.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport