Vilde Nilsen (17) tok sølv i Paralympics

Onsdag morgen tok ungjenta fra Kvaløysletta sølv i langrennssprinten for stående i Pyeongchang.

Her krysser Vilde Nilsen (17) målstreken i OL-debuten. FOTO: GEIR OWE FREDHEIM / IDRETTSFORBUNDET 

sport

Hun ble spurtslått av russiske Anna Milelina, mens kanadiske Natalie Wilkie endte som nummer tre.

– Jeg har jobbet så mye for det her. Da jeg var liten hadde jeg lyst til å bli best i selskap med Marit Bjørgen og de der, men så kunne det ikke bli sånn for meg, siden jeg har den skaden som jeg har, sier Nilsen til NRK etter målgang, og fortsetter:

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle stå her i dag og få denne sølvmedaljen i Paralympics, det er bekrefter at så lenge man står på så kan man lykkes.

Norges beste så langt

Sølvmedaljen til Nilsen er Norges beste prestasjon så langt i mesterskapet, hvor Norge ellers kun har tatt to bronsemedaljer.

– Jeg er så imponert over ei 17 år gammel jente fra Kvaløysletta, sa NRKs ekspertkommentator - og tidligere landslagssjef - Torbjørn Broks Pettersen på direkten ifølge VG.

Sjelden sykdom

Nilsen deltar både i langrenn (for Kvaløysletta Skilag) og skiskying (for Tromsø skiskytterlag) dette OL-et, og er den yngste deltakeren i den norske troppen.

Natt til lørdag debuterte hun i OL med en knallsterk 5. plass under 6 km skiskyting stående.

Sykdommen kom snikende i 2009 da Vilde var åtte år da hun fikk påvist en sjelden sykdom som har påvirket bevegeligheten og musklene i venstrebenet.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport