I forbindelse med TUIL Arena II, som er under bygging, har TUIL AS gjennomført prosjektet «Fremtidens bydel», som var ferdigstilt våren 2017. Tanken bak «Fremtidens bydel» er å legge til rette for en optimal samhandling mellom offentlige og private aktører samt brukere, gjennom aktivitet i anlegget og uteområdene.

Søknaden kommer ett år etter ferdigstillelse

Prosjektet, som har en kostnad på 1 million kroner, er gjennomført uten kommunalt bidrag. Nettopp dette bruker administrasjonssjefen som argument i sin innstilling om å si nei til pengesøknaden.

– Prosjektet er gjennomført uten kommunalt bidrag, og søknad om kommunal støtte kommer et år etter at prosjektet er avsluttet. Det foreligger en evaluering og regnskap for prosjektet. I kostnadsoppsettet er imidlertid den største utgiftsposten bruk av internt personell. Det kan jo tolkes som om at behovet for kommunal støtte ikke har vært så stort, heter det i sakspapirene til neste ukes møte i kultur- idrett- og friluftskomiteen.

Bidrar stort til arenaen

Videre påpeker administrasjonssjefen at Tromsø kommunen bidrar med midler i forbindelse med realisering av TUIL Arena II. Kommunen dekker renter og avdrag på et langsiktig lån på 30 millioner kroner som TUIL AS har tatt opp. Dette utgjør omtrent to millioner kroner årlig.

– Et tilskudd til dette prosjektet vil måtte belastes tilskuddsordningen til nærmiljøanlegg og frivillighet. Det har ved et tilfelle tidligere vært bevilget tilskudd til utredningsarbeid. Administrasjonssjefen mener imidlertid at tilskudd fra denne ordningen skal rettes mer direkte mot investering i anlegg og utstyr, og ikke til utredningsarbeid.