Per-Jarle Heggelund gjør kommentator-comeback

Per-Jarle Heggelund (42) fra Finnsnes har kommentert over 750 kamper, og har vært en av Norges mest profilerte fotballkommentatorer. Nå er han tilbake hos en helt ny arbeidsgiver, og han gjør sitt comeback allerede til helgen.

TILBAKE: Per-Jarle Heggelund skal kommentere Serie A for Strive.  Foto: ØYVIND MOLANDER/IMG

sport

– Det føles veldig rett, sier Heggelund til Folkebladet.

Etter elleve år hos Canal + og C More hvor Heggelund kommenterte italiensk Serie A, dro Finnsnesværingen til TV 2 og Premier League. Der jobbet han i to år, før han begynte i spillselskapet Mr Green. Nå er han omsider klar for sin retur til kommentatorbua, og det til byderbyet mellom Cristiano Ronaldos Juventus og Torino på lørdag.

– Det er en herlig kamp å starte med.

– Timingen var perfekt for comeback. Barna mine har blitt større, og det er veldig kult å være med å bygge opp noe helt nytt med Strive.

– Ble vanvittig mye reising

Strive ble lansert i august, og er en helt ny strømmetjeneste som sender spansk La Liga og italiensk Serie A. Det at Heggelund nå får kommentere hjemme fra Stockholm ble veldig avgjørende for han og familien.

– Det er ingen hemmelighet at det ble vanvittig mye reising i min jobb i TV 2. Jeg har hatt en pause i to og et halvt år nå, og jeg kjenner meg veldig sulten på å komme tilbake, forteller han.

Etter å ha jobbet i elleve år med italiensk fotball knyttet han nære bånd til både ligaen og landet. Det at han nå er tilbake åpner for at han kan ta flere turer til støvellandet med familien.

– Det er veldig godt å være tilbake. Jeg kommenterte jo min siste kamp i Italia mai 2014, og siden da har det jo skjedd enorme forandringer. Det er veldig mye å sette seg inn i, og mye å gjøre, men det er utrolig fint å komme tilbake til mitt kjære Serie A.

– Barna synes også det er veldig gøy at jeg skal begynne å kommentere igjen. Det betyr jo også at vi får muligheten å reise til Italia som vi gjorde før, noe de ser frem til.

Bidrar med veiledning

Heggelund er en del av et nytt team på fem norske kommentatorer som Strive offentliggjorde i dag. De fem skal ha ansvaret for å kommentere kampene i de to ligaene Strive har rettighet til. Blant de fire andre er erfarne Magnar Kvalvik, mens de tre andre er litt mer ukjente navn.

– Vi er to mer rutinerte kommentatorer, så har vi tre veldig talentfulle diamanter som vi skal slipe. Der skal jeg blant annet bidra med veiledning som jeg husker jeg selv hadde veldig godt av.

Strive har kanskje ikke enda blitt et husholdsnavn i Norge, men de fleste norske fotballfans har nok vært borti strømmesiden som viser to av de største fotballigaene i verden.

– De fleste som er interessert i fotball har nok hørt om Strive, og det vil nok bli enda mer fokus på det nå med nasjonale kommentatorer. Vi skal bare bli større og større, forsikrer Heggelund om.

– Det satses veldig. Per nå ser man kampene via nettsidene deres, men det kommer lineær TV-kanal, i tillegg til egen app. Dette er fremtiden, det er det ingen tvil om, sier han.

Fotballgal familie

Heggelund skal beholde jobben i Mr Green til tross for at han begynner i Strive.

– Det blir en bra kombinasjon. Jeg har vært i Mr Green for å få jobbe med fotball, og jeg har fått gjort mye kult, så jeg ser frem til å fortsette der.

Heggelund er i tillegg medeier i et reiseselskap som arrangerer fotballturer rundt i Europa. I en hverdag hvor det meste går i fotball, priser Finnsnes-mannen seg lykkelig for en fotballgal familie.

– Det blir veldig mye fotball, fotball fra morgen til kveld. Det er jeg veldig godt fornøyd med, og jeg har heldigvis en kone og tre barn som er glad i fotball, sier han.