Kurt fra Tromsø opplevde mirakelet i Liverpool: – Folk gikk bananas, og tårene trillet

Tidligere banksjef i Danske bank, Kurt Figenschau, var på Anfield under kampen som mange beskriver som en Champions League-klassiker.

Se publikum på Anfield etter kampslutt, der Liverpool slo Barcelona 4-0 i den siste semifinalen i Champions League.

sport

– Folk gikk helt bananas, og tårene trillet på godt voksne mannfolk etter kampslutt, sier Liverpool-supporteren fra Tromsø, som er styreleder og tidligere spiller for Tromsø Storm.

Liverpool-supportere fra hele verden var på tribunen da hjemmelaget gjennomførte et utrolig comeback, og banket Lionel Messis Barcelona 4-0. Liverpool tok seg dermed til finalen, etter å ha tapt første kamp 3-0 i Spania.

VILL STEMNING: Tromsøværing Kurt Figenschau var til stede på Anfield tirsdag kveld, da Liverpool slo Barcelona 4-0, og sikret seg finaleplass i Champions League.  Foto: Privat

 

Liverpool hylles i britiske medier, spanske aviser i svart

Liverpools storseier i mesterligaen mot Barcelona hylles i britiske aviser, mens de spanske går i svart og bruker ord som «Tragedie» og «Fiasko».


- Elektrisk steming

Figenschau var også Camp Nou under kampen i Barcelona forrige onsdag, men hadde – naturlig nok – en bedre opplevelse på Anfield i går kveld.

– Jeg har vært på en del Liverpool-kamper tidligere, men er usikker på om noe kan måle seg med dette her, humrer han dagen derpå.

Da Divock Origi scoret Liverpools 4-0-mål få minutter før kampslutt holdt hele stadion på å revne i vill jubel, forteller Figenschau.

– Etter 4-0-målet delte man ut klemmer til vilt fremmede. Stemningen var helt elektrisk selv en time før kampstart inne på Anfield, og samtlige supportere sto faktisk gjennom hele kampen, sier Figenschau – som hadde sete ved midtstreken på Sir Kenny Dalglish stand.


Liverpool-legende «bokbades» i Tromsø: – Fotballen reddet meg fra posttraumatisk stress etter krigen

Lørdag forteller den afrikanske fotballkeeperen sin historie i Tromsø.


Har finalebilletter

Tromsøværingen filmet en videosnutt etter kamsplutt, da Liverpools spillere og stab samlet seg på banen, og sang klubbhymnen «You'll Never Walk Alone» sammen med supporterne.

– Folk forlot ikke stadion før en halvtime etter at kampen var over, og det var full trøkk nede i byen etter kampslutt. Selv ut fra pubene med livemusikk runget det supportersanger for Liverpool, sier Figenschau.

Supporteren har allerede skaffet seg billletter til Champions League-finalen 1. juni i Madrid.

– Nå er det bare få alt på plass med reise til Spania, sier han oppglødd.


Lørdagskåseriet

Det aller fineste i livet? Nja, det vil jeg si.

«Du må skrive om Champions League-finalen til i morgen!»


– Tror du at det attpåtil er noen sjanse for ligagull til Liverpool kommende helg?

– Etter Vincent Kompanys mål for Manchester City mandag, blir det vanskelig. Men ingenting er umulig - det så vi jo i går, ler Figenschau.