Arild Berg begraves: – Utrolig raus, blid og smart

Den tidligere fotballprofilen Arild Berg gikk bort 43 år gammel lørdag 22. juni. Torsdag ble begravelsen holdt fra Bodø Domkirke.

Blomsterhav rundt kisten til Arild Berg i Bodø domkirke i forkant av begravelsen til den tidligere fotballspilleren.  Foto: Tore Meek/ NTB scanpix

sport

Det er prostiprest Odd Eidner og sogneprest Kyrre Kolvik som foretter i begravelsen.Det er mange på plass i begravelsen til det som har blitt omtalt som et av Fotball-Norges største talenter, skriver VG.

–Han fikk 113 kamper og scoret 24 mål for Glimt, men Arilds historie og betydning for fotballklubben Bodø/Glimt er ikke mulig å formidle bare i statistikk eller en bok, som ark mellom to permer, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, i sitt minneord over Arild Berg i kirken.

– Arild vil huskes som et varmt, reflekterende og omtenksomt menneske. Arild ønsket alle godt, sier Thomassen som forteller at han på vegne av klubben er dypt takknemlig for det Arild Berg ga dem.


Minneord til Arild Berg (1975-2019):

«Vi fikk aldri se hvor god Arild Berg kunne blitt, men det vi fikk se var mer enn nok til at han betyr noe i norsk, og ikke minst nordnorsk fotball»

Nyheten om Arild Bergs bortgang gjorde meg pinlig oppmerksom på at påtatt kniving mellom to fotballklubber i to små, nordnorske byer betyr absolutt ingenting i den store sammenhengen.

 

En rekke venner, tidligere lagkamerater og flere klubber har også sendt sine hilsener med blomsterkransene som omkranser kisten i kirken.

Pianist Jan Gunnar Hoff fremfører to av Terje Nilsens låter instrumentalt. Visesangeren Terje Nilsen døde tidligere i år. Han var onkelen til fotballbrødrene Runar, Ørjan og Arild Berg. Berg skal begraves på Bodø Kirkegård.

Tidligere fotballspiller Tom Høgli utenfor Bodø domkirke i forkant av begravelsen til den tidligere fotballspilleren Arild Berg.   Foto: Tore Meek/ NTB scanpix

På vei inn i kirken sa tidligere landslagsspiller Tom Høgli dette om Berg:

– Jeg har ikke kjent han som fotballspiller, men beundret han på avstand. Som person kjente jeg han godt. Han var utrolig raus, blid og smart.

Jan-Derek Sørensen spilte i Bergs klubb Bodø/Glimt i to perioder, fra 1994–1997 og 2008–2009. Han er også tilstede i begravelsen i Bodø.

– Jeg husker ham som en veldig bra fotballspiller og en analytiker. Han var utrolig bra til å bygge opp resonnnementer. Han var en smart fyr med andre ord, grei og et godt menneske, sier Jan Derek Sørensen.


Arild Berg er død

Den tidligere fotballspilleren Arild Berg døde lørdag, 43 år gammel.

 

Han var lillebror av fotballspillerne Runar og Ørjan Berg, og sønn av den tidligere storspilleren Harald «Dutte» Berg.

– Det er en veldig trist dag og var en veldig sjokkerende nyhet å få, da det kom ut. Det er en trist dag for hele familien til Arild. Det blir en tung dag, sier mangeårig Bodø/Glimt-spiller Trond Olsen som også minnes det store fotballtalentet.

– Arild var ekstremt god fotballspiller, som hadde et unikt talent og kunne nådd veldig langt. Det fikk vi dessverre aldri opplevd på den måten mange ønsker, sier Trond Olsen.

Ola Haldorsen, var lagkaptein i Bodø/Glimt da Arild også spilte for klubben og har vært i nær krets rundt familien.

– Da han slo gjennom i Glimt dominerte han de første kampene. Det tror jeg ikke jeg har opplevd noen junorer har gjort noen gang på samme vis, sier Haldorsen.

Han kjente Arild Berg lenge før han slo gjennom som fotballspiller.

– Det preger både Glimt og byen. Bodø ikke større enn at man lar seg prege av dette, sier Haldorsen.

Jacob Klette var medspiller med far Harald Berg på Glimts lag på 70-tallet og kjenner hele familien.

– Det er dypt tragisk først og fremst for familien. Men jeg tror ikke denne byen har vært i så dyp sorg siden Kongen døde. Han var kjent blant mange som ikke var nær han naturlig nok. Han var del av familie som betyr veldig mye for denne byen, sier Klette.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen forteller om en veldig spesiell tid.

– Det er en by og klubb som har vært veldig preget. Det har også på mange måter vært en fin tid fordi det viser hvor tett folk kan komme. Og jeg syns den måten familien Berg har åpnet opp og varmen de har gitt rundt seg har vært helt enestående, sier Knutsen.