iTromsø cup:

Samlet inn 51.000 kroner til Virkelig: – Det kan bety et «være eller ikke være» for oss

I helgen ble fotballturneringen iTromsø Cup arrangert for første gang i Skarphallen. Samtlige inntekter fra billettsalget ble onsdag tildelt Virkelig.

GLADE FOR PENGENE: Virkelig-redaktør Alf Krogseth og frivillig Ellen Haldorsen fikk tildelt sjekken med pengene av iTromsøs sjefredaktør Stig Jakobsen, markedsdirektør Trond Steinar Albertsen i TIL og samfunnskontakt Tom Høgli. 

sport

Turneringen ble arrangert som et samarbeid mellom Tromsø IL, Troms fotballkrets og iTromsø hvor det til sammen ble spilt 24 kamper fra 24. til og med 26. januar.

Ettersom turneringen dro en god del publikummere endte billettinntektene på hele 51.000 kroner.Onsdag overleverte Stig Jakobsen (iTromsø), samfunnskontakt Tom Høgli og markedsdirektør Trond Steinar Albertsen i TIL en sjekk med beløpet til gatemagasinet Virkelig.

– Vi er rørt, ydmyk og utrolig takknemlig overfor alle som står bak dette, sier Virkelig-redaktør Alf Krogseth.

Viktig beløp

I fjor høst var det en reell konkursfare for Virkelig. Men etter et voldsomt engasjement – fra enkeltmennesker og bedrifter – ble Virkelig berget.

Det legger bakteppet for at det nettopp ble gatemagasinet som skulle få pengene. I tillegg til at det er en organisasjon samtlige involverte arrangører mener fortjener et bidrag.


Vil gi gatemagasinet Virkelig fast post på budsjettet med rundt 500.000 i årlig tilskudd

Siden oppstarten i 2005 har Virkelig mottatt 2,2 millioner kroner i tilskudd fra kommunen. Nå ønsker Erlend Svardal Bøe (H) at gatemagasinet skal slippe å søke om penger hvert år.


– For oss betyr dette utrolig mye. 50.000 kroner kan bety et «være eller ikke være» for Virkelig. Så viktig er slike beløp, sier Krogseth.

– Sløser ikke på krona

Pengene skal gå til drift, betaling av regninger og til sist utbetaling av lønn.

– Hovedsakelig daglig drift. Vi sløser ikke på krona for å si det sånn, her bedriver vi gjenbruk helt ned til konvolutt-nivå. Når det gjelder suppekjøkkenet vårt er ikke det en stor kostnad, der får vi en del bidrag fra Tromsø Matsentral.

– Hva tenker dere om at akkurat dere ble valgt som mottakerorganisasjon?

– Vi vet at TIL har et hjerte for dem som har havnet litt på tretiden og kanskje ikke er helt A4. Likevel er vi overrasket da det er mange flotte, lokale organisasjoner som jobber med vanskeligstilte.

Fotballengasjert

Både i distribusjonen og redaksjonen på Virkelig engasjerer fotball, ifølge Krogseth.

– Vi har en litt ustabil selgermasse, men vi har mange gjester som kommer forbi kontoret vårt og da diskuteres fotball med høy temperatur, sier han og ler.