TIL fyller 100 år! Slik blir iTromsøs sendinger på jubileumsdagen

iTromsø markerer TILs store dag med tre direktesendinger. Da skal høydepunkter - og ikke minst andre minner - fra de siste 100 årene diskuteres med en rekke tidligere TIL-spillere og TIL-eksperter.

TIL-jubileum, direkte fra Alfheim. iTromsø sender fra Rushfeldt-losjen på den store dagen.

sport

Tirsdag 15. september 2020 fyller Tromsø Idrettslag 100 år.

På 100-årsdagen kommer iTromsø til ha ei direktesending fra Alfheim, der vi vi vil ha med en rekke spennende gjester som skal oppsummere det klubben har vært gjennom i klubbens begivenhetsrike historie.

Sendingen kommer til å være åpen for alle.

– Sigurd Rushfeldt kommer selvsagt. Det gjør også Lars Espejord, Tore Rismo, Gunnar Wilhelmsen og Morten Kræmer. Og mange flere, sier iTromsøs sportsredaktør Rune Robertsen.

I tillegg til tidligere TIL-spillere kommer også flere TIL-eksperter som har fulgt laget tett fra sidelinja i mange år. Blant annet NRK-journalist Gunnar Grindstein, iTromsøs Egon Holstad og tidligere iTromsø-redaktør Jonny Hansen, som har skrevet bok om TILs historie.

– Vi håper å kunne få fram noen historier som man ikke hørt så mye om før, så dette kan bli morsomt for alle TIL-entusiaster, sier Robertsen.

For alle som er skikkelig iherdige TIL-entusiaster, så har iTromsø en godbit. Vi skal ha en konkurranse på Facebook der man kan vinne en TIL-drakt som blir signert av alle TIL-spillerne, samt TIL-gjestene som skal delta i live-sendingen.

– Vi avslører hvem som vinner drakten i løpet av sendingen, så det blir verdt å følge med på den, sier sportsredaktøren.

"Vorspiel" i byen

Sendingen starter klokken 10 tirsdag formiddag og kommer til å vare i over to timer.

– Med denne gjestelista, så tror vi ikke det kommer til å bli et kjedelig øyeblikk, sier Robertsen.

Tirsdag ettermiddagen skal iTromsø sende direkte fra O'Learys, der vi lader opp til kampen mellom TIL og Lillestrøm. Denne sendingen starter klokken 17.30 og blir et fint «vorspiel». Da kommer iTromsøs faste kampkommentator Helge Skog og Forza Tromsø-leder Morten Killingberg.

  • Dette blir en halvtime med skikkelig god stemning, der gjestene blant annet skal få i oppgave å kåre tidenes TIL-lag. Det er et veldig bra oppspark til kampen, sier Robertsen.

Etter kamp

Etter kampen mot Lillestrøm, kan du se kveldens tredje direktesending. Det blir vår faste etter kampen-sending der vi intervjuer spillere og trenere.

– Dette er en direkte-sending som iTromsø har hatt i mange år og som har mange faste seere. Om du ikke har sett den før, så anbefaler vi å få den med deg, sier Robertsen.

Alle de tre live-sendingene vil på 100-årsdagen være åpen for alle, og ikke ligge bak betalingsmur.

Jubileumskampen kan du selvfølgelig følge direkte sammen via våre eminente chattere. Denne gangen stiller både Helge Skog og Ronny Bratten.