Elin Westerlund ble sel smittet av koronaviruset etter å ha jobbet som sykepleier under koronakrisen. Elin Westerlund ble sel smittet av koronaviruset etter å ha jobbet som sykepleier under koronakrisen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Svensk mesterskapsløper hjalp til som sykepleier og ble smittet: – Kjentes ut som noe var ødelagt

Den svenske hekkeløperen Elin Westerlund (30) ble smittet av viruset etter å ha hjulpet til som sykepleier under koronakrisen.

Ved siden av å representere Sverige som hekkeløper i store mesterskap utdanner Elin Westerlund seg som sykepleier.

Under koronakrisen har Westerlund derfor jobbet på en ny koronaavdeling på sykehuset i Sverige. Men nå er hun tvunget til å holde seg hjemme. 30-åringen har nemlig selv blitt smittet av viruset etter å ha jobbet på sykehuset.

– Jeg fikk en merkelig følelse i brystet, det kjentes ut som noe var ødelagt. Jeg dro hjem forrige lørdag og i løpet av den kvelden fikk jeg mer og mer hoste, og litt høyere temperatur. Det er milde symptomer, forteller Westerlund til svenske Aftonbladet.

Elin Westerlund avbildet før friidretts-EM i Berlin i 2018. Elin Westerlund avbildet før friidretts-EM i Berlin i 2018. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Hun forteller til avisen at hun velger å holde seg unna sin egen datter mens hun blir frisk fra viruset, for å hindre ytterligere smitte.

Hekkeløperen blir nødt til å holde seg hjemme fra New Karolinska Universitetssykehus i minst en uke. Universitetssykehuset ligger i Stockholm. På spørsmål om hvordan det har vært å jobbe på sykehuset, svarer Westerlund:

– Det har vært spesielt, på en måte er jeg takknemlig. Der jeg har jobbet har de syke vært på god vei til å bli bedre, de kom fra intensivavdelingen og akuttmottaket. Det har vært en nyttig opplevelse som forhåpentligvis aldri skjer igjen, sier hun.

Westerlund forteller til Aftonbladet at hun ikke har hastverk med å komme tilbake i konkurranse, ettersom hun mener 2020-sesongen er spolert. I Sverige kan hun være tilbake i full konkurranse fra og med 14. juni.

– Skal jeg være ærlig så ser jeg ikke helt poenget med det, det er fortsatt en sesong som ikke teller så mye. Men jeg kan forstå at andre er konkurransesugne. Jeg har lagt om treningen og kjenner meg ikke klar. Og jeg vet ikke hvorfor jeg skal tørre å ta en skaderisiko som er høyere for tiden, forklarer hun.

Westerlund har representert Sverige i en rekke mesterskap. Hun deltok i innendørs-EM i Serbia i 2017 og i Birmingham året etter. I 2018 var hun også med til Berlin-EM utendørs på Olympiastadion. Hennes favorittdistanse er 100 meter hekk, hvor hun har en personlig bestenotering på 13,11.

Westerlund har også en rekke gullmedaljer i Sverigemesterskapet. Hun har blant annet fire gullmedaljer på 100 meter hekk.