Tromsø-ryttere imponerte på hjemmebane

Øyvind Hoe Skog (17) og Martin Vangen syklet begge inn blant de ti beste under dagens juniorritt.

GLIS Vangen var fornøyd med 10.-plassen.  Foto: PIA ENGMAN

TROMSØ-GUTT Øyvind Hoe Skog var fornøyd etter målgang.  Foto: PIA ENGMAN

NUMMER 10 Martin Vangen endte på 10. plass, 25 sekunder bak vinneren.  Foto: PIA ENGMAN

sport

Dagens første ritt var det juniorene som sto for. Morgendagens Helter-rittet innehar samme løypa som proffene skal sykle senere i dag, og strekker seg 84 kilometer. Tromsø sine sykkeltalenter Øyvind Hoe Skog og Martin Vangen gjorde det meget sterkt.

- Det var et beintøft ritt med høyt tempo. Det var mange som prøvde seg på brudd i dag, blant annet meg selv, men med denne trøya så trekker jeg mye oppmerksomhet, sier Vangen, som innehar mesterskapstrøye for sin seier i junior-NM for to måneder siden.

- Jeg følte meg veldig bra i dag og jeg er i god form, spesielt i bakkene var jeg hele tiden topp fem. Likevel gikk det ikke hele veien inn i dag, sier Vangen.

Burde blitt med i brudd

Juniorene sykler til sammen 10 runder, der hver runde er 8.4 kilometer lang. På den fjerde runden gikk det et tremannsbrudd.

- Jeg angrer på at jeg ikke var med i bruddet som gikk, hadde jeg vært det kunne det gått enda bedre enn det gjorde. Jeg er uansett greit fornøyd med hvordan rittet gikk, sier Hoe Skog, som fikk den beste plasseringen av Tromsørytterne.

Med i bruddet var vinneren Ole Petter Skogstad.

- Jeg valgte å ikke følge, selv om han Ole Petter som støtet er en god syklist, så jeg trodde ikke det skulle gå inn, sier Hoe Skog.

Skogstad var best i spurten og kunne passere målstreken med armene i været.

- Det var veldig moro, det var mange som prøvde å gå i brudd, men til slutt fikk jeg og to andre stikke av. Vi fikk et forsprang på rundt et minutt, som bare økte til to minutter etterhvert, sier Skogstad.

Aldri vært med på noe lignende

Langs løypa var det tilskuere overalt, og i mål var det mange som fikk med seg spurten. Alle tre kunne skrive under på at dette var et unikt ritt for deres egen del.

- Det var kjempegøy å sykle her, det var folk som jublet oss frem hele veien. Dette er ikke noe vi juniorryttere opplever hver dag, så det var en stor opplevelse, sier Vangen.

- Det var moro, det er ikke ofte det er så mange som er å ser på oss, sier Skoglund.