Yngvild (19) knuste alle

Yngvild Kaspersen (19) har tatt løpsmiljøet i Tromsø med storm.
sport

Under Tour de Andørja tidligere i sommer løp hun sitt første motbakkeløp noensinne. I går var hun best av alle damene under MSM-ekstremløpet.

– Det gikk overraskende bra; det er utrolig hva jeg har fått til på så kort tid, sier en smilende Yngvild Kaspersen til iTromsø.

Hun kom i mål på tiden 18.53,5, noe som er ny rekord i ekstremløpet. Den gamle tilhørte Sara Svendsen.

– Jeg er imponert, og stolt av det jeg har levert. Nå blir det nok løping som skal satses på, forteller Kaspersen.

I målområdet vasset hun i gratulasjoner. Toer i kvinneklassen, Hilde Aders, ønsker konkurransen velkommen, og hyller lagvenninnen.

– Hun et helt suveren. All ære til henne. Jeg satte ny pers, men det holdt ikke mot henne. Hun var bak meg lenge, men hvis jeg skulle komme til mål hadde jeg ikke en sjanse til å holde hennes tempo.

LES OGSÅ: Uslåelige Yngvild

Overrasket seg selv

Ikke bare ble Kaspersen nummer en i kvinneklassen. Tiden holdt til syvendeplass totalt. Dermed slo hun flere av forhåndsfavorittene, deriblant Kristian Ulriksen.

– Jeg har trent sammen med henne en god stund, og vet at hun er god. Dette var kraftig ubehagelig, sier en dyktig sliten ”Ulle” til iTromsø.

Han kom i mål ni sekunder etter Kaspersen.

– Å slå han er en skikkelig stor bonus for meg, innrømmer 19-åringen

Kaspersen selv er overrasket over hvor bra hun har gjort det i debutsesongen.

– Det er noe jeg har jobbet for, men jeg har overrasket meg selv positivt. Jeg har fått mye skryt fra folk rundt som gir meg motivasjon videre.

Ulriksen påpeker dog at kometkarrieren kan få en brå slutt.

– Hun kan bli så god hun bare vil, men det spørs hvor mye hun tåler og orker.

– For all del: hun er god, men hun er fem minutter bak landets beste på mila, så det er et stykke opp. For å komme dit trengs det hard trening, men hun kan absolutt komme helt opp blant dem, sier Ulriksen.

Paulsen suveren

I herreklassen var Sven-Are Paulsen suveren. Han gjennomførte ekstremløpet på 16.48,6, og hadde over minuttet ned til nestemann på lista: Håvard Bergan fra Lødingen.

– Jeg var overraskende lett i kroppen, så dette var deilig, sier Paulsen til iTromsø.