Tilbake i Bravo med tøffe krav

Marie Gerbron (27) og Maria Oppegaard (25) er tilbake i Bravo. Duoen senker ikke listen selv om laget har mistet mange spillere i sommer. Se video i vinduet over.

NY START: Trener Marie Gerbron og comebackklare Maria Oppegaard i midten med resten av Bravos damelag. Henriette Sandnes Willumsen (t.v.), Emilie Hauan Solvang, Simona Raileanu, Vilde Paulsen, Silje Witzøe, Solveig Myrvang, Linda Krantz Johnson, Malin Myrvoll, Sandra Eriksen og Hege Henrikø Eriksen. Søndag er det sesongstart med cupkamp mot eliteserielaget Fredrikstad.  Foto: Lars Eidissen

sport

På søndag starter sesongen for Bravo-damene med besøk fra eliteserielaget Fredrikstad i cupen. Etter å ha feilet i opprykkskvalik for andre år på rad i vår forlot både trener Eirik Engelsen og en håndfull erfarne spillere laget.

Men samtidig har Marie Gerbron - nå i en trenerrolle, Maria Oppegaard og Silje Witzøe returnert til klubben.

- Jeg vil få inn litt fransk seriøsitet. Jeg synes laget allerede har en filosofi fra i fjor som vi skal bygge videre på. Nå har handler det om å ha seriøsitet og disiplin bak dette, sier Marie Gerbron før trenerdebuten.

27-åringen har bakgrunn som storscorer i 2012-OL for Storbritannia, men har lagt spillerkarrieren på is etter at hun ble mamma i januar.

- Laget trener en venstrehendt spiller, men jeg er ikke i form ennå. Med så mye nytt ansvar er det vanskelig å si om jeg kommer i form igjen, men trenger laget en venstrehendt spiller, så ja da kommer jeg kanskje på banen, sier hun.

Tilbake etter to år

En som skal tilbake på banen er Maria Oppegaard (25). Med tre styrkeøkter egentrening i uka håper hun at kneet endelig tåler kampbelastning igjen. De siste to årene har det bare blitt én eneste kamp, da sviktet kneet igjen.

- Jeg har store forventninger. Jeg gleder meg veldig til å spille kamper og endelig være tilbake i laget. Det er deilig, sier hun.

Og 25-åringen legger listen høyt på lagets vegne før seriestart - tross at sentrale spillere som fjorårets kaptein Carina Moe og Isa Helene Sørnes er borte.

- Jeg håper vi har trukket lærdom av de årene vi har vært med i kvalik og at vi fortsetter å ha tro på at det mulig. Hvis vi fortsetter progresjonen i treningene selv med mange nye spillere så har jeg fortsatt tro på at det er mulig, sier hun.

Gerbron er ikke riktig å offensiv på det punktet.

- Vi har ikke snakket om målsettingen ennå, men jeg tror prioritetene har endret seg litt for noen av de eldre spillerne. Vi må se og gjøre vårt beste.

Forståelig

Malin Myrvoll er blant de andre erfarne spillerne til Bravo. Hun har forståelse for Gerbrons utspill.

- Vi har hatt så mye frafall så kan jeg skjønne at det har vært vanskelig å komme inn som trener i en spillergruppe som har mistet mange. Vi har alltid vært vant til å ha mange på trening og god innsats, sier hun.

- Hva betyr det å få Marie og Maria tilbake inn i en gruppe som har mistet så mange?

- Det styrket veldig mye. At vi har fått Maria såpass skadefri så vil hun sikkert spille en sentral rolle i laget. Det er klart at det er bra å ha sånne spillere tilbake, svarer Myrvoll og fortsetter:

- Og Marie sitter på mye kunnskap og erfaring fra hennes bakgrunn. Det tar sikkert litt tid før hun kommer inn i ting en ny rolle som trener, men hun kommer nok til å klare det kjempebra slik det ser ut nå hvertfall.

Neppe cupbombe

Men søndagens kamp mot Fredrikstad, som ble nummer ti i eliteserien i fjor, er det ingen i Bravo som forventer et godt resultat i.

- Det blir selvfølgelig en tøff start på sesongen. Jeg tror vi kan trekke god lærdom av å møte slik motstand tidlig på sesongen, og forhåpentligvis spille foran mye folk, sier Oppegaard.

Bravos herrelag tapte 10-37 mot Drammen i sin 3. rundekamp i cupen.

- Kan dere score flere enn dem Gerbron?

- Det blir nok mye av det samme bildet. På toppnivå er det nettopp det defensive som gjelder. Det er nok der det skiller mest mellom nivåene, sier Marie Gerbron.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport