Sjarmtrollan serieåpner i eliteserien i futsal til helgen

– Vi er meget godt forberedt

Imponerte med femteplass i debutsesongen, og nå ønsker de å gjøre det enda bedre.

Sjarmtrollans trenerduo, Simen Johansen og Ola Rismo, har tro på at laget skal bite godt ifra seg i eliteserien denne sesongen.  Foto: Anders Rossvoll

Isak Krogstad er tilbake på banen for Sjarmtrollan og gleder seg til serieåpningen.  Foto: Daniel Lilleeng

sport

Tromsø: En knapp uke før første serierunde ser det lyst ut i Sjarmtrollan-leiren.

– Vi har fått trent veldig godt med tre økter i uka den siste måneden, og dermed har vi et langt bedre grunnlag enn vi hadde før seriestart i 2013, forklarer Sjarmtrollans trener og leder Simen Johansen.

– Forrige uke hadde vi seks økter, og det har faktisk vært mellom 15 og 20 mann på samtlige treninger, smiler spillende trener Ola Rismo før han legger til hvorfor dette er gunstig:

– Med så jevnt treningsoppmøte kan vi terpe på detaljer som vi har måttet droppe før. Taktikken vår og dødballene skal bli langt bedre denne sesongen, sier Rismo som føler seg meget godt forberedt sammenlignet med fjoråret da Sjarmtrollan debuterte i eliteserien.

– Da visste vi ikke hva vi gikk til, men det gjør vi nå. Jeg tror vi skal klare å gjøre det enda bedre denne sesongen, forteller Rismo engasjert.

Les også: Simen i finalerunden!

Sterk debutsesong

I forrige sesong ble Sjarmtrollan nummer fem, kun fem poeng bak Grorud på andreplass. Denne sesongen er målsettingen å forbedre seg ytterligere.

– Vi ønsker jo å gjøre det bedre enn sist sesong, og da blir et naturlig mål å komme blant de fire beste, sier Johansen som tror årets sesong blir jevnere enn i fjor. Da rykket Solør og Horten soleklart ned.

En av Sjarmtrollans største styrker er at de har spilt sammen i mange år, og har få utskiftninger på laget.

– Kontinuiteten i spillergruppa bør jo være en fordel, og med de få utskiftningene blir vi enda mer samspilt, sier Johansen.

Den eneste forsterkningen foran denne sesongen er Isak Furu Krogstad som er tilbake på laget etter et opphold i USA.

– Jeg gleder meg utrolig mye til helga, og det blir spennende å se hvordan vi kan gjøre det, sier Krogstad som spilte sin siste Sjarmtrollan-kamp for nesten tre år siden.

– Foreløpig mangler jeg litt på futsalbevegelser, mønster og taktikk, men det kommer seg for hver trening, sier Krogstad.

Les også: Isaks drømmedobbel

Åpner i Trondheim

Sjarmtrollan reiser ned til Trondheim på fredag formiddag for å spille sesongens første runde. På lørdag møter de Vegakameratene, som har vunnet eliteserien fire år på rad. Og på søndag spiller de mot nyopprykkede Flamuri.

– To tøffe kamper, men vi skal ha brukbare muligheter til å hevde oss i begge to, sier Johansen.

Sist sesong tapte ikke Vegakameratene en eneste seriekamp, men Sjarmtrollan var ett av tre lag som tok poeng mot den suverene serievinneren.

– Vi føler at Vegakameratene er en motstander som passer oss bra. De er selvfølgelig store favoritter, men hvis vi treffer på taktikk og gjennomføring skal du ikke se bort ifra at vi klarer å få med oss poeng fra den kampen, avslutter Rismo.