TIL-legende legger opp

Miika Koppinen er ferdig på fotballbanen.

VETERAN: Miika Koppinen er en av sju spillere som har kontrakt ut sesongen. Foto: Rune Robertsen 

sport

Koppinen har vært i TIL siden år 2000, med unntak av noen år i Rosenborg.

- Jeg skal starte en ny epoke fra 1. januar. Mandag eller tirsdag regner jeg med det blir avklart hva jeg gjør videre, sier Koppinen til iTromsø.

Han vil ikke kommentere om det er aktuelt å fortsette i TIL.

- Avgjørelsen er tatt i samsvar med det medisinske apparatet. Det er riktig å gi seg nå. Det fysiske er rett og slett i veien. Å kunne trene like mye og prestere som før, det går bare ikke. sier Koppinen.

- Vemodig

Han har tenkt mye på avgjørelsen.

- Det er selvfølgelig vemodig, men man har vært heldig og har fått vært med på mye. De beste minnene er begge to opprykkene og alle medaljene. Selvfølgelig også at man fikk oppleve e-cup. Alle mine drømmer med TIL gikk i oppfyllelse, sier Koppinen.

Det eneste han er skuffet over er cupfinalen.

- Jeg skulle gjerne ha spilt og vunnet cupfinale også, men det fikk man ikke, sier Koppinen.

Etter mange år i Tromsø har Koppinen både giftet seg med Marianne samt fått to barn.

- Man har blitt tromsøværing. Det føles riktig. Jeg har fått spilt for gode lag og har stiftet familie. Det har gått på skinner og vi har giftet oss i Tromsø. Fotball har bare tilført meg positive ting, siier Koppinen.

- Vil følge TIL

Han utelukker ikke en retur til fotballen.

- Man vet aldri. Det kan godt hende at jeg blir å se i fotballen igjen i fremtiden. Akkurat nå er ikke noen trenerkarriere aktuelt, men jeg utelukker ingenting i forhold til fremtiden.

Selv om han ikke skal spille kamper for TIL blir han å se på Alfheim.

- Selvfølgelig kommer jeg til å se noen kamper. Uten at jeg har planlagt det, jeg kommer sikkert til å se noen kamper, absolutt.

Han sier samtalene med klubben har vært fine.

- Vi er helt samspilt. Det var en god prat, og vi er enige. Det er en god følelse sånn sett at man kan legge opp og at begge parter er enig om at det er riktig å gjøre, sier Koppinen.

Om TIL i 2015 sier han følgende:

- Jeg håper selvfølgelig at de berger seg. Fordi det er målsettingen. Jeg håper virkelig at de kan gjøre ting bra og berge seg etter hvert etablere seg mot topp-6-plasseringer. Jeg tror neste år kommer til å bli tøft. Men det er et bra trenerteam, og en økonomi som er mer på stell. Klubben er i veldig gode hender. Det er bare opp til spillerne å jobbe beste ut av det, sier Koppinen.

Hyller Koppinen

– Miika har legendestatus i klubben. Da vi hadde opprykksfest, gikk vi gjennom antall spilte kamper og han er nummer tre på adelskalenderen. Han har flere kamper enn veldig mange profilerte spillere i klubben og fikk også utmerkelse for å ha spilt over 300 kamper (337 totalt, journ. anm.), sier sportssjef Svein-Morten Johansen, som selv har spilt sammen med Koppinen.

Han sier at avgjørelsen er tatt i felleskap med den finske spilleren.

– Miika etterlater seg et stort tomrom som person og spiller. Det er en stor spiller som takker av, sier sportssjefen.

– Vil TIL nå gå for en skikkelig stoppersignering a la Fredrik Björck-kategorien eller kan det bli en uetablert løsning?

– Det får vi se på. Vi har to veldig spennende spiller i den posisjonen nå (Simen Wangberg og Henrik Gjesdal) og trenger i alle fall en til, så får vi se hva vi gjør fremover, sier Johansen.


Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport