Slik bygger Sigrid (21) superkroppen

Sigrid (21) Bye Skille er bare drøye 150 cm høy, men spiser som en voksen mann.

TUNGE VEKTER: Sigrid Bye Skille løfter på manualen og viser frem musklene. 

NM-GULL: Her har Sigrid akkurat blitt norgesmester i bodyfitness i juniorklassen. Foto: Jon Klasbu 

MUSKULØS: I bodyfitness blir deltagernes helhetlige atletiske fysikk og utseende vurdert. 

Her er Sigrid Bye Skilles merittliste Norway Open 2014:
  • 1. plass bodyfitness junior
  • 1. plass bodyfitness - 158cm
  • 2. plass bodyfitness debutant NM i kroppsbygging og fitness 2014
  • 1. plass bodyfitness junior
sport

Hun er kanskje liten, men Sigrid er både sterkere og spiser mer enn de fleste andre på hennes størrelse.

Honningsvåg-jenta, som er bosatt i Tromsø, driver nemlig med bodyfitness og debuterte denne høsten med fantastiske resultater under både Norway Open og NM. Og for å få de beste resultatene, må man spise mye og riktig.

– Jeg spiser som en voksen mann! Det går mye i kylling, fisk, kjøtt og laks. Også spiser jeg bortimot ett kilo potet om dagen, forteller Skille.

Krever masse trening

Men det er ikke bare mye mat som skal til for å hevde seg i bodyfitness. Man må også trene. Mye!

Før konkurranse blir det gjerne trening tre timer om dagen hver dag, selv om jeg også nå etter sesong trener to økter om dagen. Man begynner ikke med dette det første året man trener, for å si det sånn. Det tar flere år å komme i konkurranseform. På tross av mye trening peker hun på at det ikke kun er fitness som definerer henne som person.

– Jeg føler ikke at jeg er den ekstreme fitnessutøveren. Jeg går på et krevende studie og er veldig opptatt av å være sosial og finne på ting med venninnene mine. Trening tar noen timer av dagen min, ja, men mens jeg springer på trening etter middag, setter andre seg i sofaen og ser på TV. Så det er egentlig der forskjellen mellom meg og andre ligger.

LES OGSÅ: Maria fikk ny kropp på ett år

– Man er mye alene

Selv om Skille har gjort det skarpt i år, mener hun at det er betydelig lettere å drive med dette i sør.

– Det blir jo til at man er mye alene. Det er ikke et særlig stort miljø i Nord-Norge, men jeg trives egentlig med å holde på alene og det har jo gitt resultater. Men ja, det er nok mye lettere og mer miljø for å drive med dette sørpå.

Nå satser Skille videre mot junior-VM neste høst.

– Målet denne sesongen var å kvalifisere seg internasjonalt, og det klarte jeg da jeg vant NM i juniorklassen. Så nå er neste mål junior-VM høsten 2015, forteller hun.

LES OGSÅ: Ble bedt om å kle på seg

Hetses for utseende

Skille får hele tiden tilbakemeldinger på egen kropp. Og selv om disse for det meste er positive, er det også de som kommer med hets.

– Jeg får jo noen tilbakemeldinger på at jeg ser ut som en mann, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg er snart ferdigutdannet fysioterapeut, og for meg handler muskler om funksjon, og jeg synes det er kult når de kommer bedre fram.

Og hun sier at livet som fitnessutøver ikke er noe som passer for alle.

– Jeg er egentlig litt lei av alt konkurransestyret. Nå er det veldig populært og alle skal liksom bli fitnessutøver. Men jeg tenker at hvis det ikke gir deg glede å stå og rive i det knebøystativet, så burde du finne deg noe annet å gjøre, sier Sigrid Bye Skille.

LES OGSÅ: Nå skal han bli sexy til jul