Ønsker TIL som flaggskip for damefotballen i byen

Fløya-trener Roger Nilsen ønsker TIL som flaggskip for damefotballen i Tromsø.

MER Å JUBLE FOR?: TIL-jentene jubler under 4-0-seieren mot Stakkevollan i sommer. Nå ønsker flere krefter at TIL bør ta "flaggskip-rollen" innen damefotballen i Tromsø.  Foto: Thor-Gørann Toyken Sørensen

VIL HA DAMESATSING: Fløya-trener Roger Nilsen ser bekymret ut på Fløya-treningen. Neste sesong spiller trolig Fløya i 2.-divisjon.Foto: Øyvind Sivertsen 

sport

Etter Fløyas nedrykk til 2.-divisjon, har byens fem ledende damefotballklubber vært i flere møter om veien videre. Bakteppet er at man ønsker sterkere samarbeid bak en tydelig satsingsklubb.

I en ny vending tar Fløya-trener Roger Nilsen til ordet for at han helst ser Tromsø Idrettslag ta den posisjonen.

- Det ideelle hadde vært om TIL tok den posisjonen. Det går på de synergiene man kan trekke til navnet. Det vil være positivitet rundt det, sier Roger Nilsen til itromso.no.

Styreleder i Fløya, Johnny Fløyli, er kjent med meningen til Nilsen.

- Jeg synes det er et greit standpunkt. Tromsø Idrettslag har en sterk merkevare, det er ingen tvil. Men jeg er nødt til å tenke Fløya, sier han.

Skal diskutere spørsmålet

Styreleder i TIL, Helge Kræmer, har følgende reaksjon til Roger Nilsens utspill:

- Det er en diskusjon vi er nødt til å ta internt. Den vil jeg ikke svare på før det er diskutert i klubben.

- Vil det bli diskutert i løpet av nærmeste fremtid?

- Det er nok ting som vil bli diskutert i løpet av vinteren, ja.

Som bekrefter at man også på Alfheim har fått med seg at store klubber i herrefotballen nå også lykkes med parallell satsing på damefotballen. I år ble LSK Kvinner, som riktignok foreløpig er organisert som en egen klubb, seriemester, foran Stabæk på sølvplass. Vålerenga ble nummer syv.

- Vi registrerer det samme, sier Helge Kræmer.

I Fløya er planen fortsatt toppsatsing på damesiden, selv om man for første gang på dette årtusenet står utenfor allnorsk fotball.

- Vi har gjort styrevedtak på at vi skal gå inn for fortsatt toppsatsing. Men vi er tidlig i en total beslutningsprosess. Vi kan ikke gå ut med en presentasjon av hvordan en slik satsing vil se ut, sier Johnny Fløyli.

- Kan det bli aktuelt å slippe Fløya-spillere til TIL dersom de går inn for en sterkere satsing på damelaget?

- Det blir alt for hypotetisk å svare på nå. Det vil jeg ta når den tid kommer, sier Johnny Fløyli.

Roger Nilsen forventer ikke at en eventuell damesatsing i TIL kan spise av ressursene rundt toppsatsingen på herrelaget.

- Damefotballen, også på toppnivå, må basere seg mye på dugnad. Jeg tror ikke det vil være noe annerledes i TIL, sier Fløya-treneren.

Støtte

Roger Nilsens utspill faller i god jord hos TILs dametrener Berit Kjeldsberg.

- Det tenker jeg ville vært det ideelle. Slik situasjonen i damefotball nord for Harstad er, så er ingen av lagene i 2.-divisjon i dag gode nok til å rykke opp, være stabil der og på sikt rykke videre opp til Toppserien, sier hun.

- Kanskje byen og alt nord for Harstad kunne enes om å satse på ett damelag. Det kan kanskje hete helt noe annet enn TIL, men bør helst være under den organisasjonen, fortsetter Kjeldsberg.

Hun mener samtidig at det er viktig at man får satt opp et godt trenerapparat rundt et eventuelt satsingslag i byen.

- Man må hente inn det beste man har på damesiden. Det må være et team som jobber rundt det. Det er mange gode dametrenere i byen. Man må sette sammen et trenerteam som kan utfylle hverandre, sier hun.

Slik svarer Roger Nilsen på om han kunne tenke seg å jobbe med en damesatsing i TIL:

- Jeg mistenker at mange sitter med en egen agenda og ikke er helt komfortabel med situasjonen om mulig samarbeid. Hvem som skal være trener i en sånn klubb er egentlig litt sekundært, sier Roger Nilsen.

Må forsterke

Berit Kjeldsberg vedgir at TIL trenger godt med forsterkninger for å være en eventuell opprykkskandidat.

- Stammen som TIL damer har i dag er ikke god nok for å rykke opp. Det er en sårbar stall. Laget er godt nok til å holde seg der hvor de har vært de siste årene, og kanskje kjempe om en andreplass i 2.-divisjon, sier hun.

Roger Nilsen på sin side, som har avtale som Fløya-trener neste sesong, varsler at grønntrøyene skal ha ambisjoner om å rykke umiddelbart opp slik bildet er i dag.

- Målet må være å rykke rett opp igjen. Hvis man ikke kan være tøff nok til å ha en slik målsetting, ser jeg ikke vitsen i å holde på.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport