Reinen-jubel for moms-julegave

Det endelige statsbudsjettet betyr at idrettslag får full momskompesasjon for bygging av anlegg. Det kommer også tromsøklubber til gode.

GRUNN TIL Å JUBLE: Reinens 01-jenter jublet for åpning av kunstgressbanen i fjor. Nå får klubben full uttelling for momskompesasjon til anlegget for 2014. Bak: Christine Bergvoll (12) og Ida Elisabeth Larsson (11). I midten: Amalie Grimstad Valvåg (12), Inga Marie Norberg (12), Solrun Johansen (12) og Sissi Petronella Nilsen (12). Foran: Nora Rebekka Kristiansen (11). Foto: Tor Farstad  

sport

I utgangspunktet var det kun satt av midler til å dekke cirka 57 prosent refundering av moms. Med med en bevilgning på 49 millioner i det endelige statsbudsjetter, klarer man å betale ut momskompensasjonen i sin helhet.

– Dette var strålende levert av kulturministeren. Nå får alle som har bygget de pengene de har budsjettert med, sier idrettspresident Børre Rognlien, i en pressemelding.

- En betydelig sum

Tre tromsøklubber står på listen for godkjente søknader om momskompesasjon til anleggsbygging i 2014:

Reinen IL, som nå vil motta de siste 305.000 kronene av 711.000 kroner til sin kunstgressbane.

Tromsø Skytterlag, som mottar de siste 105.000 kronene av 244.000 kroner til Kjoselvdalen skytebane.

BUL Tromsø, som mottar de siste 12.500 kronene av totalt 29.500 kroner til Tønsnes O-kart.

- Det høres fantastisk bra ut. En gladnyhet. Så fint du ringer og forteller det, sier en smørblid kasserer i Reinen IL, Linda Uteng.

For tromsdalsklubben er det viktige midler som nå kommer inn.

- For oss er det en betydelig sum. De går rett inn på byggelånet vårt, så vi slipper å betale så mye på lånet per måned, sier Uteng og fortsetter:- Med andre ord kan vi fortsette med å opprettholde de lave medlemskontigentene vi har i vår klubb.

- Tjener alle

Idrettspresident Rognlien takker kulturminister Thorhild Widvey for at hun har hørt på idretten.

Dette forenkler økonomien og hverdagen for 300 idrettslag over hele landet, som fram til i dag har måtte regne med mindre penger i kompensasjon for moms på anlegget sitt enn det de regnet med på basis av tidligere erfaring.

– Jeg synes det er på sin plass å gratulere hverandre med dagen.  Dette vil stimulere flere idrettslag til å bygge idrettsanlegg – og det tjener alle på.  Med samme rammevilkår når det gjelder moms, blir det flere idrettsanlegg fordi idretten bygger rimeligere enn det offentlige på grunn av frivillig dugnadsinnsats.