Spiller opprykkskamp to måneder etter sesongslutt

I morgen spilles en noe uvanlig kamp i Skarphallen. Kvæsma og Lavangen møtes til en sen opprykksduell, og i potten ligger spill i 5.-divisjon neste sesong.

I morge kan det bli mer jubel for Kvæsma. Slår de Lavangen i Skarphallen spiller de i 5.-divisjon neste sesong.  Foto: Privat

Trener Espen Lyngmo er klar for opprykksfinale.  Foto: Privat

Kvæsma foran en seriekamp tidligere denne sesongen.  Foto: Privat

Styremøte i Kvæsma.  Foto: Privat.

sport

Tre dager etter at den norske toppfotballen tok juleferie møtes 6.-divisjonslagene Kvæsma og Lavangen til opprykksduell. Kvæsma-trener Espen Lyngmo har aldri vært med på en fotballkamp så sent på året før.

– Det er jo litt spesielt å spille opprykkskamp etter avvinklingen av ferien, sier Lyngmo og ler.

LES OGSÅ: Her er byens grasrotvinnere

To måneder siden forrige kamp

For Kvæsma spilte siste seriekamp i slutten av september, og hadde fri i oktober. Den første uka i november startet de med fellestreninger igjen. Men selv om det kan virke høyst uvanlig med en kamp så langt ned i divisjonene dagen før advent skjer det titt og ofte rundt om i landet.

– Hvis et lag trekker seg må noen andre få tilbudet, og nå mangler vi ett lag i neste års 5.-divisjon, forteller Kenneth Skoglund i Troms Fotballkrets.

I 5.-divisjon neste sesong skal det være 22 lag, og Skoglund forklarer at både Kvæsma og Lavangen var positive til å ta den siste ledige plassen. Lagene kom på tredjeplass i hver sin 6.-divisjonsavdeling. Dermed må de ut i en avgjørende opprykkskamp.

– Vi rotet bort andreplassen i siste seriekamp da vi tapte 3-4 for Blåmann, men nå som vi har fått en ekstra opprykksmulighet ønsker vi å ta den, sier styreleder Espen Bratteng Stagrum.

LES OGSÅ: Billettkaos før opprykkskamp

– Lever på rutinen

Men selv om Kvæsma startet opp igjen med fellestreninger i starten av november har de ikke kjørt seg ned i kjelleren i løpet av den siste måneden.

– Tre økter har vi hatt på de tre siste ukene, og det får holde. Vi lever på rutinen vi vet du, forteller Stagrum og ler.

Motstander Lavangen vet trener Lyngmo ikke all verdens om.

– Vi vet absolutt ingenting om dem, men det bryr vi oss ikke så mye om. Vi går alltid på banen for å ha det gøy. De ble jo for så vidt nummer tre i sin avdeling de og, så de er sikkert på samme nivå som oss.

– Hvis dette ender med opprykk, hvordan skal det feires?

– Da blir det vel et par pils. Men ikke noe mer enn det, sier Espen Lyngmo med et lite glimt i øyet.