De lager sin egen vri på romjulsturneringa

Over 600 spillere og nesten 80 lag er klare for romjulsturneringa "The Ribbz" i Skarphallen. Men for å vinne er det ikke nok å prestere bare på banen.

TURNERING: Denne gjengen skal bruke store deler av romjula for å forberede en stor innendørsturnering i Skarphallen. Oppe fra venstre: Ole Martin Tjosaas, Ola Rismo, Alexander Samuelsen, Christian Justad Tønsvoll. Nede fra venstre: Kurt Arne Berger, Espen Jensen, Fredrik Bakkelund. Foto: Privat  Foto: Foto: Privat

sport

Turneringen, der overskuddet går til Kreftforeningen, tegner til å bli en stor idrettsfest for breddefotballen i Tromsø. I ettermiddag satt ildsjelene som skal arrangere turneringen på Stakkevollan for å sy sammen opplegget for dagen.

– Formålet var å lag en breddeturnering for grasrota med lav terskel, sier Simen Johansen, en av initiativtakerne til turneringen som spilles over en dag, den 30. desember.

LES MER: - Tror vi får med 70 lag

Han er overrasket over den store interessen for turneringen, der hvert lag spiller med fire utespillere og en målvakt.

– Da vi begynte å snakke om denne turneringa tenkte vi et tall på rundt 30-40-lag som realistisk. Det skulle vise seg å bli langt høyere, sier Johansen.

Nesten 80 lag

I ettermiddag er antallet lag oppe i 76 påmeldte lag. 16 av disse damelag, og fem mix-lag.

– Taket er på 84 lag, og kommer vi opp dit er det helt full, og vi har ikke noe slingringsmonn. Vi har allerede startet å mobilisere alt vi kan få tak i av funksjonærer slik at vi får gjennomført arrangementet på en skikkelig måte. Totalt 42 stykker, sier han.

LES MER: Fotballkjendisene fikk bank av Sjarmtrollan

For å kåre en vinner har arrangørene gjort en annerledes vri.

– Alle lagene skal spille tre kamper hver, og vil maksimalt få ni poeng. Men hvert lag skal også delta i en quiz som også vil kunne gi opp til ni poeng. Derfor blir det morsomt å se sluttresultatet, sier Johansen.

Vinneren vil kke bli kåret i hallen, men på et hotell i sentrum der lagene er invitert til å møtes samme kveld.

– Tre kamper vil for mange av spillerne være nok, og på denne måten konkurrerer mange flere om å vinne, sier Johansen.

Kjendislag

Et av lagene som vil stikke seg ut er Kreftforeningslaget.

– Der skal blant annet Miika Koppinen, Sigurd Rushfeldt, Herman Rundberg, Hogne Rundberg, Idol-Ingvar Olsen og Sandra Borch spille. Målet er at alle skal ha en bra dag i hallen, sier Johansen.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

Målgruppen er ifølge Johansen «voksne som ikke er så aktive».

- Vi ønsket å ha en lav terskel, og det føler jeg vi har lyktes med. Folk som ikke har rørt en ball på 6–7 år har meldt sin ankomst, og når de kommer i Skarphallen skal de møte sine likesinnede.

Da Johansen sammen med Ola Rismo, Christian Justad Tønsvoll og Alexander Samuelsen satt seg ned for å lage planene for turneringen ønsket de å gi overskuddet til en veldedig organisasjon.

– I år ble det Kreftforeningen. Når så mange lag har meldt seg på betyr det mer penger til Kreftforeningen, og er forhåpentlig en romjulsgave de blir glade for. Vi har i tillegg til deltakeravgiften fått støtte fra samarbeidspartnere som kommer Kreftforeningen til gode. Det har vært veldig stor interesse for turneringa, så jeg håper vi får en romjulstradisjon i årene fremover.