De lager sin egen vri på romjulsturneringa

Over 600 spillere og nesten 80 lag er klare for romjulsturneringa "The Ribbz" i Skarphallen. Men for å vinne er det ikke nok å prestere bare på banen.

TURNERING: Denne gjengen skal bruke store deler av romjula for å forberede en stor innendørsturnering i Skarphallen. Oppe fra venstre: Ole Martin Tjosaas, Ola Rismo, Alexander Samuelsen, Christian Justad Tønsvoll. Nede fra venstre: Kurt Arne Berger, Espen Jensen, Fredrik Bakkelund. Foto: Privat  Foto: Foto: Privat

sport

Turneringen, der overskuddet går til Kreftforeningen, tegner til å bli en stor idrettsfest for breddefotballen i Tromsø. I ettermiddag satt ildsjelene som skal arrangere turneringen på Stakkevollan for å sy sammen opplegget for dagen.

– Formålet var å lag en breddeturnering for grasrota med lav terskel, sier Simen Johansen, en av initiativtakerne til turneringen som spilles over en dag, den 30. desember.

LES MER: - Tror vi får med 70 lag

Han er overrasket over den store interessen for turneringen, der hvert lag spiller med fire utespillere og en målvakt.

– Da vi begynte å snakke om denne turneringa tenkte vi et tall på rundt 30-40-lag som realistisk. Det skulle vise seg å bli langt høyere, sier Johansen.

Nesten 80 lag

I ettermiddag er antallet lag oppe i 76 påmeldte lag. 16 av disse damelag, og fem mix-lag.

– Taket er på 84 lag, og kommer vi opp dit er det helt full, og vi har ikke noe slingringsmonn. Vi har allerede startet å mobilisere alt vi kan få tak i av funksjonærer slik at vi får gjennomført arrangementet på en skikkelig måte. Totalt 42 stykker, sier han.

LES MER: Fotballkjendisene fikk bank av Sjarmtrollan

For å kåre en vinner har arrangørene gjort en annerledes vri.

– Alle lagene skal spille tre kamper hver, og vil maksimalt få ni poeng. Men hvert lag skal også delta i en quiz som også vil kunne gi opp til ni poeng. Derfor blir det morsomt å se sluttresultatet, sier Johansen.

Vinneren vil kke bli kåret i hallen, men på et hotell i sentrum der lagene er invitert til å møtes samme kveld.

– Tre kamper vil for mange av spillerne være nok, og på denne måten konkurrerer mange flere om å vinne, sier Johansen.

Kjendislag

Et av lagene som vil stikke seg ut er Kreftforeningslaget.

– Der skal blant annet Miika Koppinen, Sigurd Rushfeldt, Herman Rundberg, Hogne Rundberg, Idol-Ingvar Olsen og Sandra Borch spille. Målet er at alle skal ha en bra dag i hallen, sier Johansen.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

Målgruppen er ifølge Johansen «voksne som ikke er så aktive».

- Vi ønsket å ha en lav terskel, og det føler jeg vi har lyktes med. Folk som ikke har rørt en ball på 6–7 år har meldt sin ankomst, og når de kommer i Skarphallen skal de møte sine likesinnede.

Da Johansen sammen med Ola Rismo, Christian Justad Tønsvoll og Alexander Samuelsen satt seg ned for å lage planene for turneringen ønsket de å gi overskuddet til en veldedig organisasjon.

– I år ble det Kreftforeningen. Når så mange lag har meldt seg på betyr det mer penger til Kreftforeningen, og er forhåpentlig en romjulsgave de blir glade for. Vi har i tillegg til deltakeravgiften fått støtte fra samarbeidspartnere som kommer Kreftforeningen til gode. Det har vært veldig stor interesse for turneringa, så jeg håper vi får en romjulstradisjon i årene fremover.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport