- Jeg tar ikke med meg så mye positivt herfra

Johann Forfang hoppet 119,5 meter i andre omgang og endte på 28.-plass. Likevel var han svært skuffet etter hoppukedebuten var unnagjort.

GLEDER SEG: Johann Forfang gleder seg til hoppukedebuten i Oberstdorf. Her etter dagens prøvehopp.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

sport

Johann Forfang landet på 119,5 meter, og har dermed gjort en solid innsats i det første rennet i hoppuka. Landslagssjef Alexander Stôckl nikket tilfreds etter at Forfang strakk seg til 119,5 meter i finaleomgangen.

- Han gjør en flott innsats i dag, og jeg synes han kan være fornøyd med det han leverer. Han gjør ingenting hokus-pokus, men gjør det enkelt og det fungerer, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Hovedpersonen selv var ikke like fornøyd med sluttresultatet.

- Jeg er skuffet. Spesielt etter det første hoppet. Jeg føler jeg hadde mye mer å gå på her, sier Johann Forfang til iTromsø på sletta i Oberstdorf.

- Jeg tar ikke med meg så mye positivt herfra. Nå må jeg nullstille før Garmisch, sier en skuffet Forfang til iTromsø.

Vant duellen

Markus Eisenbichler og Johann Forfang var i duell i første omgang. Vinneren av den duellen gikk videre til finaleomgangen.

Duellen vant Forfang, og er dermed klar for andreomgangen i Oberstdorf.

Eisenbichler hoppet et skuffende hopp, og landet kun på 107 meter med 87 poeng. Johann Forfang fra Tromsø Skiklub hoppet seg videre med et nødskrik, og landet på 111 meter og tar 103.8 poeng under elendige forhold. Forholdene hopptalentet svevde nedover Schattenbergbakken med var noen av de dårligste i første omgang.

Det var en svært lettet Johann Forfang som møtte iTromsø i Oberstdorf etter 1. omgang.

- Det var veldig tungt; hoppet var dårligere enn prøvehoppet. Jeg har litt å rette på til finalen.

Han mener selv at han ”hoppet på vilje”.

- Jeg har aldri sett den grønne streken før, men et gjorde jeg nå. Da tenkte jeg bare: F…, jeg må over den. Det var utrolig godt å hoppe over den, sa en smilende Forfang til iTromsø etter første omgang.

Hopperne hoppes med svært lav fart.

- Det er litt kjedelig når det blir sånn. Det er lav fart og du er presset. Når vi ikke får oppdrift i mot da er det nesten sjanseløst, sa Forfang til iTromsø etter sitt hopp på 111 meter.

- Jeg synes Forfang gjør en god innsats. Han gjør det enkle og gjør et bra hopp, sa Remen Evensen etter hoppet til tromsøhopperen.

Tunge forhold

I prøveomgangen var det tunge forhold. Baktrekk tvang arrangøren til å gå opp på farten.

- Det var veldig vanskelige forhold, men jeg synes jeg gjorde et bra hopp, sa Forfang til iTromsø på sletta i Oberstdorf.

Forfang rakk å sette seg på to bommen to ganger i går. I dag setter han utfor Schattenbergbakken i Oberstdorf. 1. omgang starter klokken 17.30.

- Jeg gleder meg veldig, sa Forfang til iTromsø etter prøvehoppet.

Prøveomgangen i Oberstdorf er nettopp avsluttet, der hoppkometen landet på 115 meter. Det var 1.5 meter lengre enn sin motstander i duellen, Markus Eisenbichler. Det lover svært godt før det virkelig alvoret er i gang.

- Mentalt krevende

I går ble rennet er avlyst grunnet for mye vind i bakken. Juryen utsatte konkurransen i nesten tre timer, før de bestemte seg for at det ikke blir hopping i Schattenbergbakken.

I dag prøver vi på nytt, og satser på at forholdene og værgudene spiller på lag med Forfang og de andre hopperne.

- Jeg synes det er en riktig avgjørelse. Det var varierende forhold, og nå har det tatt veldig mye tid. Det blir veldig krevende og det var på grensen til å bli farlig for hopperne, sa landslagstrener Aleksander Stöckl til NRK i går.

Johann Forfang var to ganger på bommen, men måtte begge ganger stige av grunnet rødt lys. Hans motstander i duellen, Markus Eisenbichler, landet på 112.5 meter, og etter han skulle Forfang hoppe. Det fikk han aldri lov til, og til slutt bestemte juryen seg for at det ikke blir noe renn i dag.

Anders Jacobsen var en av hopperne som rakk å gjennomføre sin første omgang før konkurransen ble stoppet og avlyst, mens Johann Forfang rakk å sette seg på bommen to ganger.

- Det å gå av og på bommen er mentalt krevende, sa Anders Jacobsen til NRK i går.