- Det er en drøm som går i oppfyllelse

Johann Forfang (19) merker at det er ekstra trykk rundt han, men hoppkometen svever på en sky om dagen i hoppsirkuset. I dagens nyttårshopprenn var han bedre enn sterke navn som Anders Bardal, Thomas Diethart og Daiki Ito.

FORNØYD: Johann Forfang blant topp 20 i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.  Foto: NTB Scanpix

sport

Johann André Forfang hoppet 125 meter, og gikk inn på andreplass etter sitt hopp. Det betyr at han forbedret sin 28.-plass fra Oberstdorf, og har gjort sakene sine veldig bra i Garmisch-Partenkirchen. Til slutt ble det en delt 19.-plass med 237,9 poeng.

- Jeg synes det er bra. Det går an å ha mer tur med forholdene, men jeg er fornøyd, sier Johann Forfang til iTromsø.

- Du er til og med foran Anders Bardal?

- Anders Bardal er ikke på sitt beste akkurat nå da, så det blir urettferdig mot han. Men det er veldig artig å være blant store navn, sier Forfang.

Forfang forbedret sin 28,-plass fra Oberstdorf, og endte på delt 19.-plass i nyttårshopprennet. Men 19-åringen ser muligheter til å forbedre seg enda mer.

- Jeg har fortsatt mer å gå på, og det er mulig å gjøre det enda bedre med bedre forhold.

Føler at du har uflaks?

- Ja, når man ser andre hoppe 130 meter og jeg klarer å hoppe inn på andreplass med 125 meter med dårlige forhold, så ser jeg at der mulig å hoppe enda lengre, sier Forfang.

Hoppkometen merker at det er mye trykk rundt han og det han presterer i hoppbakken.

- Jeg trives veldig godt med hoppsirkuset og dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det å hoppe foran så mange folk er noe helt nytt, sier Forfang, som ikke lar seg påvirke av det som skjer.

- Jeg presterer etter beste evne, og hva folk forventer av meg kan ikke jeg bry meg om. Jeg må bare gjøre mitt beste, sier Forfang.

LES MER: Derfor har Forfang fans i Polen

- Jeg synes han har gjort en veldig fin konkurranse, og kan si seg veldig fornøyd med det han har gjort i dag, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Anders Jacobsen har vist stigende formkurve, og vant nyttårshopprennet etter hopp på 136,5 meter. Jacobsen ledet etter første omgang, og slo sveitseren Simon Ammann med 6,6 poeng.

- Dette var ekstremt viktig. Nå kommer jeg til å begynne å grine. Har vært en jobb å komme tilbake. Det var magisk. Jeg var klar over hva jeg skulle, så det var moro, sier Anders Jacobsen til NRK.

- Ekstra godt etter en tung dag

Johann André Forfang landet på 125,5 meter i første omgang, og slo dermed fullstendig knock-out på Jernej Damjan som landet på 117,5 meter. Det er en stor prestasjon av tromsøhopperen. Damjan ligger på en 10.-plass i verdenscupen sålangt og Sloveneren endte på 12.-plass i gårsdagens renn, mens Forfang sitt hopp holdt til en 39.-plass.

- Aleksander Stõckl viser tommelen opp. Dette var et veldig bra hopp av Forfang, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

- Det hoppet var jeg utrolig fornøyd med. Jeg har slitt med å finne rytmen her, men jeg har sett litt video av hoppene mine sammen med Aleksander Stõckl. Det var veldig deilig, jeg gleder meg til å hoppe finalen, sa Johann Forfang til iTromsø etter kjempehoppet sitt.

- Det var ekstra godt etter en tung dag i går.

Slo Damjan

1. nyttårsdag er det duket for det andre rennet i hoppuka. Johann Forfang hoppet 118,5 meter i gårsdagens kvalifisering, og møter i dag den rutinerte sloveneren Jernej Damjan.  Det er fantastisk solskinn i Garmish-Partenkirchen og gode forhold, og som vanlig har folk strømmet til for å se hoppuka.

Det vil i det hele tatt være en veldig stor prestasjon av tromsøhopperen om han vinner duellen mot Damjan, som ligger på en 10.-plass i verdenscupen sålangt. Sloveneren endte på 12.-plass i gårsdagens renn, mens Forfang sitt hopp holdt til en 39.-plass.

LES MER: Forfang jakter plass i nyttårshopprennet