Facebook-gruppa som ble Tromsøs største løpeklubb

Thomas K. Føre ville bli i bedre form. Derfor startet han Facebook-gruppa Northern Runners i 2011. I dag er løpeklubben størst i Mørketidsløpet for fjerde år på rad.

Heidi Bogstad, Thomas K. Føre og Saana Heinänen. Northern Runners. Foto: Daniel Lilleeng  Foto: Foto: Daniel Lilleeng

sport

Ifølge påmeldingslista har den ferske løpeklubben 123 løpere med løpet som preger byen i ettermiddag.

- Jeg ønsket å komme i bedre form, og vurderte å melde meg inn i en løpeklubb. Men jeg kunne heller tenke meg å lage en gruppe som ikke var så opptatt av det formelle, og ikke hadde så mye struktur, sier Føre til iTromsø.

Resultatet kom fort.

- Jeg opprettet gruppa 3. mai 2011, og nesten med en gang var det 30 stykker med, forteller grunnleggeren, som i dag er styremedlem i foreningen, som på Facebook nå har nærmere 1700 likes, men 238 betalende medlemmer.

- I starten var det et poeng å verve inn flest mulig, og bli det største laget. Nå er målet like mye å ta vare på de som har meldt seg inn. Vi har vunnet prisen for største lag i Mørketidsløpet både i 2012, 2013 og 2014, forteller Føre.

Stor vekst

Klubbens styre har møter to til tre ganger i året.

- Vi tar de fleste avgjørelsene gjennom sosiale medier. At vi har et styre er enkelt og greit fordi vi trengte et organisasjonsnummer samt ha kontroll på økonomien, sier Føre som i ettertid er overrasket over den store interessen.

- Jeg hadde aldri trodd vi skulle vokse så vanvittig da jeg startet gruppa, innrømmer han.

For løpegruppa var i starten bare gutter, men nå er det flest jenter med.

- Det er et nettverk som passer for alle. Det drar folk til å komme seg i form, og passer også for de som er i god form. Alle er med, og det er tilpasset alle, sier Heidi Bogstad, styremedlem i klubben til iTromsø.

- Alle kan løpe sammen og det er sosialt. Motiverende og hyggelig, sier Saana Heinänen.

I klubben er de nå opptatt av å sørge for at det blir minst mulig skadet.

- Noen som starter på en av våre tre ukentlige treninger har ikke løpt på mange år. Da er det lett å overbelaste seg, sier Føre.

Løpebølge

Han tror oppstarten og suksessen til den uformelle løpeklubben forteller om en tidsånd der løping er populært.

- Jeg tror det er en global greie av at man er opptatt av trening og helse. Det er enkelt å løpe, og man ser at det blir større overalt, ikke bare i Tromsø. Se på oppslutningen til MSM og Løpskarusellen.

Han mener Mørketidsløpet er et flott arrangement.

- Mange rundt omkring misunner oss , og det gjør at mange kanskje trener litt ekstra gjennom jula for å være klar.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport