Thunem fikk over 4.500 stemmer i iTromsø-kåring

Folkets idrettshelt

Ingrid Thunem (25) fikk klart flest stemmer da iTromsø ba folket stemme på årets idrettsutøver.

IDRETTSHELT: Ingrid Thunem imponert i bassenget i 2014 - og er nå kåret til folkets idrettshelt.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

sport

– Jeg har fått med meg denne avstemmingen og er litt overrasket, men jeg vet at dette gikk som en farsott på Facebook i jula. Det er ganske mange som har delt saken og oppfordret til å stemme på meg. Jeg synes det er veldig koselig at de synes jeg fortjener det, sier svømmeren til iTromsø.

Hvert år lager sportsredaksjonen i iTromsø en oversikt over de vi mener er årets ti beste idrettsutøvere.

LES MER: Silje Theodorsen er årets idrettsutøver

I forbindelse med årets kåring var det også mulig for våre lesere å stemme på de ti kandidatene. Responsen har vært overveldende.

Mandag formiddag er det kommet inn over 9.000 stemmer og 50 prosent av disse er gått til Thunem, etterfulgt av Robin Bergheim med 31 prosent og Johann Forfang med 11 prosent av stemmene.

– Glad og stolt

Svømmeren blir nesten rørt av støtten.

– Det er litt sterkt. Jeg var ikke klar over at det var så mange som kjente til meg og mine prestasjoner. Jeg vet at noen familiemedlemmer har stemt mer enn én gang, men at de har stemt 4.500 ganger har jeg ikke tro på. sier Thunem, som fikk tredjeplass i iTromsøs kåring.

LES MER: - Jeg skal tilbake i vannet

 Hun ble bare slått av Silje Theodorsen og Johann Forfang.

– Man blir veldig glad og stolt over at det man har gjort blir lagt merke til, samtidig er det veldig mange andre som, har gjort gode prestasjoner i 2014, sier svømmeren, som selv har latt seg imponere av Johann Forfang (19) i det siste.

– Hopp ser kjempeskummelt ut. Alle idretter krever mye, men i likhet med svømming kreves det mye terping på detaljer, sier 25-åringen.

Må opereres

Thunem har slitt med sykdom de siste månedene. 16. januar skal hun få operert inn en port i blodbanen som gjør at hun kan få næring direkte i blodet.

– Jeg fullførte fjorårets sesong med litt for lite næring. Kosthold er ekstremt viktig når man trener mye, sier svømmeren.

LES MER: Ny klasse - ny rekord

Hun håper å være tilbake i full trening snart og hennes store mål i 2015 er VM i Glasgow i juli.

– Går alt etter planen trener jeg i vann fra 23. januar. Jeg har veldig troen på det, men man vet aldri. Jeg er i gang med trening på land og vil styrke kroppen mest mulig. Jeg ønsker blant annet å forberede ryggteknikken foran denne sesongen, sier Ingrid Thunem.