– Det er helt fantastisk. Dette hadde jeg ikke drømt om i min villeste fantasi. Dette er noe jeg trener for hver dag. Jeg hadde fantastiske ski og det at teamet gjorde det så bra – både jentene og guttene – er utrolig artig, sier Theodorsen til iTromsø etter å ha tatt sølv på sprinten i U23-VM.

I herreklassen tok Sondre Turvoll Fossli gull. Fredag er det duatlon i Kasakhstan.

– Akkurat nå skal jeg nyte dette mest mulig. Formen er helt fantastisk. Det er utrolig artig å få betalt for jobben som er gjort. Fredag er det en helt ny dag og helt nye muligheter. Så klart er det en veldig god følelse å ta med seg videre, sier Theodorsen.

SE VIDEO: Johaug roser Theodorsen

Torsdag er det 10 km i fri teknikk i Kasakhstan.

– Akkurat nå skal jeg nyte dette mest mulig. Formen er helt fantastisk. Det er utrolig artig å få betalt for jobben som er gjort. Fredag er det en helt ny dag og helt nye muligheter. Så klart er det en veldig god følelse å ta med seg videre, sier Theodorsen.

Lite tid til feiring

Etter sprintfinalen i går var det dopingkontroll, pressekonferanse og premieutdeling. Det var derfor lite tid til feiring.

– Men det blir nok et kakestykke etter hvert, ja. Og så skal jeg legge meg med et smil om munnen, sa Theodorsen på telefon fra Almaty i dag.

Vi fulgte VM-sprinten direkte:

** Allerede tirsdag morgen begynte U23-VM for Silje Theodorsen i kasakhstanske Almaty.

** Theodorsen hadde få problemer med å kvalifisere seg og gikk inn til femte beste tid på prologen på den klassiske sprinten.

** Med tiden 3.37,65 var Theodorsen 2,24 sekunder bak italienske Francesca Baudin, som var rasket i kvaliken. Etter Baudin fulgte de russiske jentene Polina Kovaleva og Tatiana Alleshina, mens norske Barbro Kvåle var best av de norske.

** I kvartfinalen hadde Theodorsen få problemer og vant sitt heat på tiden 3.30,85 og er dermed videre til semifinale.

– Silje ser veldig bra ut og det var sterkt å vinne kvartfinaleheatet. Tiden var også veldig god i forhold til de andre heatene, sa Team Nord-Norge-trener Jostein Vinjerui.

LES OGSÅ: Silje gledet seg mest over Anna

** Merethe Myrseth, som er fra Øverbygd og går for Strindheim, gikk også videre.

** Theodorsen fortsetter å imponere og vant også semifinalen på tiden 3.30,05 og er nå klar for VM-finale!

** I finalen møter hun russiske Alisa Zhambalova som ble nummer to i Theodorsens heat. Francesca Baudia fra Italia gikk også videre fra det heatet på tid som Lucky Looser.

** I det andre heatet vant den italienske verdenscupløperen Greta Laurent foran landskvinne Giulia Stuerz, mens tyske Laura Gimmler sikret den siste plassen som Lucky loser. Dermed røk både Barbro Kvåle og Merethe Myrseth, som begge ble nummer fire i sine semifinaler. Ingen av de kom videre på tid og Silje Theodorsen er dermed den eneste norske løperen i finalen.

** I finalen tapte Theodorsen spurten mot Francesca Baudin og var 48 hundredeler fra VM-gull. Vinnertiden var 3.27,66. Italienske Giulia Stuerz tok bronsen.

Overrasket

– Det er fantastisk bra av Silje og over all forventning. Silje er første års senior og går mot løpere som er opp til tre år eldre. Det var mange erfarne verdenscupløpere med her og løpere som har tatt verdenscuppoeng på sprint, så det sier noe om nivået og den prestasjonen Silje har gjort, sier Vinjerui.

Barbro Kvåle som har tatt verdenscuppoeng i år var regnet som det største norske håpet.

– Silje slutter aldri å overraske og dro hit for å lære som utgangspunkt. Før sesongen sa vi det ville vært fantastisk om hun i det hele tatt kvalifiserte seg og ingen hadde forventet at hun skulle bli den beste norske løperen. Dette er en opptur for hele laget (Team Nord-Norge), for Troms skikrets og den nordnorske langrennssporten, at vi har løpere på et så høyt nivå på vei opp og frem, sier Vinjerui entusiastisk.

I SLAG: Silje Theodorsen i aksjon under helgens NM. I dag går hun U23-VM i Kasakhstan. Foto: Øyvind Sivertsen