Spisstalent går fra TUIL til Fløya

Celine Emilie Nergård (16) er klar for Fløya etter en imponerende debutsesong i seniorfotball i fjor.

MÅLFARLIG: Celine Emilie Nergård scoret 14 mål i 2.-divisjon i fjor. Her i kamp mot TIL på Alfheim, sammen med TIL-kapteinen Therese Andreassen i mai i fjor.   Foto: Thor-Gøran Toyken Sørensen

sport

Nergård scoret hele 14 mål for TUIL i fjorårets 2.-divisjon. Nå bytter hun klubb og går til Fløya.

- Celine Emilie Nergård bestemte seg i dag for å spille i grønt. Vi ønsker henne lykke til og minner henne om at bussen går tilbake hvis det er ønskelig, skriver TUIL Kvinner på sine Facebook-side.

- Det føles godt å ha endelig tatt et valg, jeg har tenkt nøye igjennom dette. Jeg ville prøve noe nytt og Fløya va et naturlig valg. Jeg tror det blir bra, sier Nergård, som har trent med Fløya i flere uker allerede.

LES OGSÅ: Backtalent går fra TUIL til Fløya

- Veldig positivt

Fløya-trener Roger Nilsen er strålende fornøyd med å ha sikret seg spisstalentet. Tidligere i vinter gikk backen Vilde Bratland fra TUIL til Fløya.

- Det er veldig positivt og et godt valg for henne slik det nå ser ut synes jeg, sier Nilsen.

Med over 20 spillere i A-lagstroppen så regner han i utgangspunktet troppen som komplett nå.

- Det er god bredde i troppen, konstaterer Nilsen.

- Er troppen fulltallig nå?

- Det den i utgangspunktet, men har alltid åpning for nye spillere som holder brukbart nivå.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

- Messi-ferdigheter

Dermed har de to tromsøklubbene byttet toppscorer før årets sesong. Tidligere i vinter gikk Guro Bell Pedersen til TUIL.

Nergård har imponert byens fotballblogger Thor-Gøran Sørensen, som så en rekke TUIL-kamper i fjor.

- Hun er en lynhurtig spiss som har gode avslutningsferdigheter. Celine har meget god ballkontroll, og kan skape sjanser av ingenting, skryter Sørensen og fortsetter:

-  Samtidig har hun evnen til å posisjonere seg riktig, og gå på de riktige løpene. Til å være så ung, så er det imponerende å ha scoret 14 mål - og bli toppscorer i 2.divisjon. Hun har ikke så veldig ulike kvaliteter sammenlignet med Lionel Messi.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport