Stian Førde møter Pedersen og Bøkko

Stian Førde (17) er klar for NM i enkeltdistanser.

Stian Førde er klar for NM i enkeltdistanser. 

sport

TROMSØ: Skøyteløperen fra Tromsø skal i aksjon på 1.500 meter i innendørshallen i Stavanger lørdag. Førde er kommet inn som reserve, og skal møte stjerner som Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko for første gang.

– Jeg har aldri vært med i et ordentlig skøyteløp med dem før, bortsett fra noen løp der de har vært med i en gjesteklasse. Tidsmessig er jeg jo ikke i nærheten av dem, men det blir artig å gå i samme mesterskap, sier Førde.

Ny pers?

Før årets sesong hadde han en personlig bestenotering på 2.01.89 på 1.500 meter. På Sandefjordløpet for noen uker siden satte han ny pers med tiden 1.58.77. Førde håper å presse tiden ytterligere ned lørdag.

– Innendørshallen i Stavanger er vel egentlig den raskeste banen i Norge. Muligheten for en ny pers er til stede. Det realistiske er vel 1.57, men målet er 1.56. Jeg vil likevel være et godt stykke bak de beste, uttaler Førde.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

Det er 25 løpere som stiller på 1.500 meter. Førde har ingen forventninger om å kjempe langt oppe, men håper på å komme inne blant de 20 beste.

– Det blir spennende og en fin avslutning på sesongen. Og det er spesielt artig å konkurrere mot de eldste. Det blir mer prestisje da, sier 17-åringen.

Kjempemotivert

– Skal du ta deg en prat med Pedersen og Bøkko og få noen treningstips?

– Skøyte-Norge er ikke så stort, så jeg har snakket med noen ganger før også. Men det hadde vært artig å slå av en prat med dem, sier Førde, som kommer til å satse for fullt med Tromsø som base også neste år.

LES OGSÅ: TIL vurderer damesatsing

– Jeg er mer motivert enn noensinne. Jeg tror det skal bli en god sommer med mye trening og at det blir en bra sesong til neste år. De neste fem årene tror jeg ikke at jeg skal flytte på meg. Jeg føler at jeg har det beste støtteapparatet og den beste treneren jeg kan ha nå, sier Stian Førde.

– Stian Førde har vist seg å være et stort talent på 1500m. Dette uttaket viser igjen hvor god han er. Jeg tror ikke vi har sett det aller beste av han ennå, mener trener Geir Johannessen.