Vil ikke være sølvgutter

I tre år på rad har Fløya har blitt nummer to i 3.-divisjon. Det vil denne gjengen gjøre noe med.

RUTINERT OG FERSKING : Thomas Aloyseous (til venstre) er ny i Fløya, mens Lars Elvevold har spilt i klubben i en årrekke. 

SØLVGUTTER: Fløya har tatt sølv tre år på rad. Kan de ta gull i år? Her er noen av spillerne i årets stall. Bak fra venstre: Martin Skogstad, Martin Indal Andersen, Andreas Arntzen, Lasse Andreassen Mikaelsen, Lars Elvevold, Øyvind Tjelde Haga og. Espen Berthung. Foran fra venstre: Alexander Berger Sørensen, Magnus Hemmingsen, Hans-Eivind Rydeng, Thomas Aloyseous, Eirik Ytreberg og Kim Andre Pettersen.Begge foto: Øyvind Sivertsen 

sport

– Vi regner med å være i toppen. Noe annet ville være overraskende. Jeg tror vi har et like slagkraftig lag som i fjor, og da var vi jo nært, sier midtbanespiller Lars Elvevold.

Fløya-spillerne tror på en tøff sesong i 3.-divisjon, der det blir jevnt mellom flere lag.

– Men vi har både tro og ambisjon om at vi skal ta det i år, sier nybakt Fløya-kaptein Martin Indal Andersen.

«Nesten-lag»

Fløya har vært en «nesten-lag» i mange år – i alle fall med tanke på opprykk til 2.-divisjon.

I fjor ble de grønnkledde nummer to, seks poeng bak Senja. I 2013 ble det også sølv – 17 poeng bak Finnsnes. Også i 2012 ble man sølvgutter – denne gang 10 poeng bak Bossekop.

– Ja, du kan nok absolutt kalle oss et «nesten-lag». I fjor var Senja litt bedre enn oss, så det var helt greit. Finnsnes var også noen hakk bedre. Noen år har vi derimot skuslet det litt bort. Da Bossekop rykket opp, var det slik, sier Lars Elvevold.

LES OGSÅ: Landslagsspiller trener med TIL

Er dette sesongen da dere kan gå helt til topps?

– Vi tror det. Vi føler at vi er enda bedre i år enn i fjor, og det ser bra ut, sier Martin Indal Andersen.

Det som her felt Fløya flere ganger, er en svak høstsesong.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

– Vi må være med når det drar seg til, sier Martin Skogstad.

– Problemet vårt de siste årene er at vi har tapt de fleste poengene utover høsten. I år kommer vi til å gjøre ting annerledes for å unngå det, forsikrer Indal Andersen.

– TIL 2 tøffest

Lars Elvevold tror TIL 2 blir den tøffeste motstanderen i årets 3.-divisjon. Og nettopp Fløya og TIL 2 møtes i første serierunde på Fløyabanen mandag 20. april.

– TILs A-lag er eliteserien og har litt bredere stall å plukke fra. De er sikkert gira på å få andrelaget opp. De blir vanskelige å slå og er favoritter, men at vi blir topp tre er jeg ganske sikker på, sier Elvevold.

LES OGSÅ: iTromsø-sporten tror TIL overrasker

Profiler som Ola Rismo og Isak Krogstad er borte fra fjorårets stall.

– Det er gode spillere, men vi har fått inn noen og spillere som er her har blitt bedre. Jeg tror vi har et like bra lag som i fjor, sier Elvevold, som tror Martin Indal Andersen og Christoffer Tian Olsen blir profiler i årets lag.

Thomas Aloyseous (26) er en av de nye i årets Fløya-stall.

– Jeg håper å være en brukbar kant som både bidra med mål og assists, sier han.

Fløya møter Stakkevollan i NM-kvalik onsdag 8. april.