Spilte inn 70.000,- til hjertesyke barn

Dagligvarecupen satte ny rekord.

REKORDOVERSKUDD: Hans Kanebog (til venstre), Tor-Erik Bergesen, Thomas Nordnes og Kent Erlend Øyen står bak Dagligvarecupen. Overskuddet i år gik til Foreningen for hjertesyke barn. Foran er nestleder i Troms, Sølvi Salo Stensrud.  Foto: Øyvind Sivertsen

sport

I januar ble fotballturneringen Dagligvarecupen spilt for femte gang i Skarphallen. Som vanlig går overskuddet til et veldedig formål og i år er det Foreningen for hjertesyke barn.

– De får 70.000 kroner – noe som er rekord. Vi hadde mål om å toppe 50.000 kroner som var overskuddet i fjor, så vi er veldig fornøyde, sier Kent Erlend Øyen.

– Det sier litt om hvor positive folk er. Vi er takknemlige for at hele dagligvarebransjen i Tromsø by er med på dette opplegget her, sier Tor-Erik Bergesen.

LES OGSÅ: Fløya-duo takket nei til toppserieklubber

I Foreningen for hjertesyke barn er man helt overveldet.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

– Dette er helt fantastisk! Det er så man får klump i halsen. Guttene bak Dagligvarecupen har virkelig stått på, sier Sølvi Salo Stensrud, som er nestleder i Foreningen for hjertesyke barn, Troms.

Badehelg

Foreningen er allerede i gang med å planlegge prosjekter der pengene kommer godt med.

– Vi har planer om en badehelg i Harstad. Det blir kanskje i mai. Vi hadde en tilsvarende helg i fjor høst og da var det cirka 40 personer med. Det ble kjempevellykket og veldig koselig. Vi bodde på hotell en natt og hadde felles tacomiddag og badet i Grottebadet, sier Stensrud.

LES OGSÅ: TIL kopierer en Eggen-idé

– Dette gjør at ungene knytter bedre kontakter, og sist fikk vi med en familie som aldri har vært med før, legger hun til.

De har også planer om å besøke Vitensenteret og kanskje ta en tur til Sommarøy og klatreparken der.

Ny kjendismatch

I tillegg til turnering for dagligvareforretningene har hatt det vært en kjendismatch i Skarphallen de siste årene. Sist gang var blant andre Truls Svendsen med.

LES MER: Kongen av Skarphallen

Det blir ny kjendismatch neste år. Og overskuddet skal som vanlig gå til et veldedig formål.

– Vi venter på en dato fra fotballkretsen for turneringen neste år. Når vi får den, har vi allerede fire gode kjendisnavn «på hånda», sier Bergesen.