Får studentlekene 2016

TSI er tildelt Studentlekene 2016

FULL GASS: En styringsgruppe på ni personer er nedsatt for å få Studentlekene til Tromsø. Bakerst fra venstre: Frida Eilertsen Nielsen, markedsføringsansvarlig og leder Bjarne Martinsen. I midten: Helge Sættem, økonomiansvarlig; Magnus Hvidsten, nestleder; Birgit Dahl, sosialt ansvarlig og Ingrid Solstad Andreassen, koordinator. Foran: Sebastian Sirii, webansvarlig; Ane Slettbakk Jensen, idrettsansvarlig; Jørgen Bakkehaug, sponsoransvarlig og Frida Sveinsdatter Sæbbe, logistikkansvarlig. Foto: Jørund Wessel Carlsen  Foto: Jorund Wessel Carlsen

sport

Tromsøstudentens idrettslag er tildelt Studentlekene 2016, som vil foregå i tidsrommet 24.-28. februar.

- Dette er helt fantastisk. Vi har jobbet intenst for å få det til og er i ekstase over å ha fått tildelinga. Nå begynner jobben med å få til logistikk og sponsorer, sier Bjarne Martinsen som er leder for styret i Studentlekene Tromsø 2016. Han forteller at det virkelig er nå alvoret begynner.

- Vi har mange harde arbeidsdager foran oss nå.

Styrkeløft og undervannsrugby

Studentlekene er Norges største studentidrettsfestival og i Tromsø vil det konkurreres i følgende grener:

Håndball, innebandy, ishockey, judo, jiu jitsu, no gi, kajakkpolo, langrenn, styrkeløft og undervannsrugby.

Les også: Skal få gigantarrangement til Tromsø

Martinsen forteller at de også jobber med å få baskettball som en gren.

100 medaljer

I tillegg vil friluftsarrangementet Oppdrag Tromsø finne sted under lekene.

- Det jobbes også med et par andre idretter som det ikke tidligere har vært arrangert Studentmesterskap i, men dette er ikke klart på det nåværende tidspunkt. I tillegg til idrettsarrangementet skal vi også ha andre sosiale tilstelninger i løpet av langhelga, sier Martinsen i en pressemelding.

Les også: Venneturnering har blitt Nord-Norges aller største

2200 deltakere

I år arrangerte NTNUI i Trondheim lekene hvor de selv var overlegne med totalt 100 medaljer (35 gull, 34 sølv og 31 bronsjer), mens TSI bare tok en sølvmedalje.

Under Studentlekene i Trondheim var det tilsammen 2.273 akkrediterte deltakere, men TSI har planer om å kutte noen grener og satse på 1.500 deltakere.