Nekter å gi opp mildrømmen

Glenn Thomas Martinsen maktet ikke å komme under halvtimen på MSM-mila og etterlyser tøffere konkurranse for å få det til.

Glenn Thomas Martinsen etterlyser tøffere konkurranse for å komme under 30 minutter på mila.   Foto: Daniel Lilleng

sport

Som forventet så var løpsmaskinen fra Lødingen i en egen klasse på mila i årets MSM. 33-åringen hadde håpet å bryte en ny barriere med å løpe under 30 minutter, men det ble med 31.12 på mila.

- Tida har jeg vært klar over at jeg ikke har hatt mulighet til å klare, siden jeg ikke har hatt den formutløsningen som jeg hadde håpet på denne våren, sier Glenn Thomas Martinsen til iTromsø i målområdet.

Løper helt alene

Det eneste de andre løperne får se av Martinsen er på startstreken, for resten av løpet er han helt alene og springer kun mot seg selv.

- Jeg hadde håpet å komme under 31. Men det ble vanvittig tungt i lårene da man må gjøre all jobben selv, sier Martinsen.

For IK Hind-løperen har absolutt null og niks av konkurranse når han stiller på startstreken.

- Jeg løper alltid mot meg selv, og det blir så klart psykisk tungt når man må drive og kjempe mot seg selv hele tiden, erkjenner Martinsen.

- Blir det enklere med tøffere konkurranse?

- Ja, selvfølgelig blir det det. Da Tromsdalen slo Bodø/Glimt, så skjerpet alle spillerne seg siden man møtte tøffere motstand. Har man en rygg å jakte så klarer man å løpe noen sekunder fortere.

Vant for andre året på rad

En annen som er suveren, er Yngvild Kaspersen i dameklassen. I en gjeng med herreløpere løp hun inn til seier på tiden 35.18.

- Det var tungt å løpe i dag - noe som jeg var forberedt på - men jeg startet nok for hardt ut. Heldigvis klarte jeg å hente meg litt inn på slutten av løpet, sier Kaspersen.

Etter målgang innrømte Kaspersen at det var ekstra tungt å løpe i dag.

- Man skal kjenne det etter et løp som i dag. Jeg er likevel fornøyd med å klare ny pers, og håper at jeg til neste år klarer å løpe under 35 minutter, sier Kaspersen.