Fikk hjerneslag i november - fullførte MSM i dag

På en treningstur i november fikk Heidi R. Høgseth et alvorlig hjerneslag som gjorde at hun svevde mellom liv og død i en måned. I dag stilte hun til start på minimaraton etter de tøffeste månedene i livet sitt.

Heidi R. Høgseth

Her er Heidi R. Høgseth i mål på minimaratonet sammen med Berit Anne Reinås  Foto: Daniel Lilleeng

sport

Høgseth var ute på en av sine mange treningsrunder da hun plutselig falt om rett ved Kongsbakken 11. november. Det forandret hverdagen til den livsglade og målbevisste kvinnen på sekundet. Hjerneslaget var virkelig av den alvorlige sorten.

- Jeg segnet om og svevde mellom liv og død i en måned. Det var veldig kritisk, og da hadde jeg ingen følelse i venstresiden av kroppen i det hele tatt. Heldigvis fikk jeg god hjelp fra UNN og Seminaret for å rehablilitere meg, sier hun til iTromsø.

- Hadde Heidi ikke blitt funnet så raskt og brakt til sykehuset er det ikke sikkert hun ville ha levd i dag, sier treningsvenninnen Guro Skjeggerud til iTromsø.

Heftig

Sammen med Høgseths tante Berit Anne Reinås gikk trioen i dag gjennom minimaraton på 4,2 kilometer.

- Jeg kommer ikke til å vinne - i år, sa Høgseth med et bredt smil før start.

For løpevenninnene er det nemlig en seier i seg selv at Heidi står med startnummer  - et drøyt halvår etter den dramatiske hendelsen.

- Hjerneslaget var av den heftige sorten, og jeg er egentlig lam på hele den venstre siden, så det satt meg mildt sagt tilbake. Nå er jeg endelig på beina igjen, forteller Høgseth.

Målet ble tidlig å stille til start i MSM, noe som var ett av målene også før ulykken.

- Jeg trente til helmaraton før jeg fikk hjerneslaget. Så det gjorde at det ikke blir helmaraton i år. Jeg får nøye meg med minimaraton. Så satser jeg på den lengste distansen til neste år, sier Høgseth.

- Vi hadde egentlig planlagt å løpe mørketidsløpet i januar sammen, men da hjerneslaget inntraff måtte vi endre på planene. Jeg sa til Heidi at dersom hun skal løpe MSM så blir jeg med, sier Skånland-bosatte Reinås.

Rørende

Sistnevnte har fulgt Høgseth tett de siste månedene, og slet med å holde tårene tilbake da hun skulle fortelle om hvordan den siste tiden har vært.

- Det er rørende å være her nå. Jeg trodde ikke at vi skulle stå her etter alt som har skjedd. Det er bare en uke siden jeg fikk sms om at hun hadde meldt seg på, og da ble jeg så glad, sier Reinås.

Og en time og 47 minutter etter start kom trioen i mål - som vinnere.

Skjeggerud ble kjent med Høgseth fordi de hadde jenter på samme aldersbestemte lag i TIL. Det endte med at de ble venninner og trente mye sammen.

- Jeg trener mye, og hun har sagt at jeg er en inspirasjonskilde for henne, og det setter jeg utrolig stor pris på å kunne være for henne, sier Skjeggerud, som også skal delta på halvmaraton.

- Men det er løpet sammen med Heidi som er det desidert viktigste i dag, sier Skjeggerud.