For fjerde gang var Roy raskest av 3.000 skyttere. Nå er han historisk.

Ny felthurtigtriumf for Roy Håkstad på LS.

SEIRET IGJEN: Roy Håkstad (midten) bæres på gullstol av klubbkameratene Truls Pedersen og Marius Manskow Levang etter sin fjerde triumf på felthurtig på Landskytterstevnet. 

sport

Med lånt våpen vant Roy Håkstad finalerunden på dagens felthurtig-finale på LS mot meriterte Hans Bakken. Dermed har Lakselvdal Skytterlag-profilen som er bosatt på Berg i Tromsø vunnet denne øvelsen på LS for fjerde gang.

For ordens skyld: Nesten 3.000 deltakere prøvde seg på å vinne øvelsen på årets Landsskytterstevne.

- Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Det var fantastisk deilig, sier en glad vinner.

Historisk

Sist Håkstad gikk til topps var i 2012. Nå står han med fire triumfer, likt på den historiske adelsakalenderen sammen med Jan Erik Oldbergsveen, som var en legende på 1960- og 1970-tallet.

- Det er spesielt, slår Håkstad fast.

- Man setter seg nye mål hele tiden. Første målet var å vinne tre ganger. Nå var det å bli legendarisk å komme på fire seire.

- Det er dette han trener for hele året. Det er fantastisk at han er så kald. Han var mentalt veldig sterkt. Møtte en veldig meritert skytter i Hans Bakken som driver på med internasjonal skyting hele året. Men på felthurtig var Roy best. Det var helt fantastisk, fortsetter Pedersen.

- Brutalt og rått

Lakselvdal Skytterlag hadde med hele tre skyttere blant de 16 i dagens finalerunde, med Marius Manskow Levang og Truls Pedersen med i tillegg til Håkstad.

- Når er av dem går hen og vinner, så er det så brutalt og rått som det kan få blitt, sier Børre Pedersen.

- Det var min niende finale og jeg har aldri vært så rolig i en finale. Pulsen var veldig bra. At ungguttene våre var med i finalen gir en trygghet. Jeg visste uansett om jeg ble slått ut så hadde vi gjort det bra.

- Hvordan slår man et felt på nesten 3.000 deltakere fire ganger i løpet av karrieren i en sport hvor det handler om tideler og hundredeler?

-  Det er å trene og trene. Ikke minst trene mentalt. Og å ha et miljø rundt seg. Jeg har med meg mange unge skyttere i hele Troms og Lakselvdal. Vi pusher hverandre på trening og det er kvalitet på treningene, sier Roy Håkstad om suksessformelen.

Trent hardere enn noen gang

I tillegg forteller han at han har trent hardere enn noengang denne vinteren - hver dag.

- Det er mental trening hver eneste dag. Så kan det være fra ti minutter til flere timer med trening, sier Håkstad.

- Han fattet interesse for dette etter LS i Øverbygd i 1996. Første finale i 1999 i Evje. Sikkert den som har trent lengst målrettet på felthurtig. Over tid blir du best også. Han har dekomponert de elementene som skal til som å lykkes, mener Børre Pedersen.