Milliardløft for idretten i Tromsø

TUIL får to nye haller klare i 2017

I vår går spaden i jorda. Vinteren 2017 kan TUIL juble for turnhall og fotballhall i Tromsdalen!

GOD STEMNING: Her, i bakgrunnen skal det bygges fotballhall og turnhall. Bak fra venstre: byrådsleder Øyvind Hilmarsen, styreleder i TUIL AS, Morten Lind-Olsen og daglig leder i TUIL, Roger Ness. Foran fra venstre: idrettsbyråd Vanja Terentieff, daglig leder Tromsø Camping, Ida Jakobsen og økonomisjef og prosjektleder for TUIL Arena II, Rolf Jacobsen.  Foto: Øyvind Sivertsen

sport

TUIL ARENA: I dag presenterte TUIL prosjektet TUIL Arena II som har en total prislapp på 115 millioner kroner. «Dalingan» kan glede seg over at kommunen bidrar med 30 millioner kroner og stiller også garantier for idrettsdelen – som er vesentlig for klubben skal få gode lånebetingelser.

– Slik vi ser det nå, går spaden i jorda til våren. Og høsten 2017 skal vi ha to haller klare til ungene og idretten. De skal være klare til vintersesongen 2017, sier styreleder Morten Lind-Olsen i TUIL AS til iTromsø.

TUIL har allerede fått innvilget ytterligere offentlig støtte til hallene.

– Vi får 15 millioner kroner i RDA-midler og 20 millioner i tippemidler. 50 millioner kroner av den totale finansieringen skal vi sørge for selv, forteller Lind-Olsen.

– Det blir tatt opp i lån?

– Tilskudd og lån. Det vi klarer å få til. Nå har vi en ramme der driftsdelen går opp, svarer TUIL-lederen.

300 mill. totalt

I tillegg til hallene er området rundt TUIL Arena i ferd med å få en betydelig ansiktsløftning. Kommunen har lagt til rette med omreguleringer, samt omlegging av veien til TUIL Arena og gravlunden. Videre er Tromsø Camping bygd ut - noe som er avgjørende for at TUIL kan satse. Den totale investeringen de siste 20 årene i området blir på om lag 300 millioner kroner.

Morten Lind-Olsen ble valgt inn i TUIL AS-styret i 1985. I starten var utviklingen drevet fram av idretten selv, men de siste årene har klubben fått til et godt samspill med kommunen, understreker han.

– Vi har jobbet med utviklingen av TUIL Arena siden jeg var lys i håret. Vi begynte først med kunstgressbanen, og fra mitt ståsted har det vært et 35-årig løp for å få et bedret anleggs- og aktivitetstilbud i området, sier Lind-Olsen og legger til:

– Når man samtidig skal ha en sunn økonomi, så tar det tid å sette brikkene sammen.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her

Det er lang turnkø i TUIL Turn og i tillegg vil klubben altså snart få et skikkelig helårstilbud for fotballen.

– Dette er et fantastisk nærmiljøanlegg. 17.000 innbyggere bor det her i Tromsdalen. Det er klart det er et behov, sier Vanja Terentieff (H), som er byråd for næring, kultur og idrett.

– Fra Solligården og nordover til Tønsnes er det ingen innendørs fotballflate. Det er et åpenbart behov. Det er den største begrensningen for utvikling. Videre har TUIL Turn hatt inntaksstopp. Det vil åpenbart åpne opp for flere utøvere i turn, og det vil også frigjøre treningstimer i Tromsdalshallen, sier Roger Ness, daglig leder i TUIL.

Idrettsmilliard

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) - som også var til stede på dagens pressekonferanse - forteller at det totalt sett blir bygd idrettsanlegg for om lag 1 milliard kroner de kommende årene.

Det inkluderer blant annet Tromsøbadet og klatrehall til 700 millioner kroner, TUILs fotball - og turnhall, turnhall på Templarheimen til 50 millioner kroner, TILs breddehall på Bjerkaker der kommunen har fristilt tomt til 7-8 millioner der totalprisen er på rundt 70-80 millioner og normalhall på Storelva til 70 millioner.

LES OGSÅ: Sikrer ny turnhall

– Videre bygges det rulleskianlegg på Storelva, kunstgressløft inne og ute for Fløya, BKT får portabelt dekk og vi bevilger midler til NM på ski, sier Terentieff.