Hilmarsen ga Stein en midt i fleisen

Da byrådet i dag kom med ideen om ny idrettshall på Templarheimen tok lanseringen en uventet vending.

BESTEMT Her har Øyvind Hilmarsen akkurat smashet til ballen mot Jonas Stein under markeringen av byggingen av Tromsøbadet. Foto: Ronald Johansen   Foto: Ronald Johansen

RETT I FJESET Hilmarsens smash traff Stein rett i ansiktet.  Foto: Ronald Johansen

TRØST Hilmarsen trøster Stein etter uhellet...   Foto: Ronald Johansen

... 

... 

...Og Jens Johan Hjort synes det hele var veldig festlig.  

Barents Arena Barents Arena  Foto: Illustrasjon: Asplan Viak

sport

Noen uker etter at kommunestyret vedtok å bygge Tromsøbadet lanserte byrådet ytterligere planer i området som på sikt skal bli Barents Arena.

- Vi ønsker å ha en flerbrukshall som kan brukes til en rekke innendørsidretter. Vi ser også for oss at arenaen skal kunne brukes som en konserter med noen tusen tilskuere, sa byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) til iTromsø stående på solfylte Templarheimen i ettermiddag.

Der var deler av byrådet samlet for å markere at jobben for å realisere Tromsøbadet fysisk var i gang. På plass var også representanter for en rekke idretter. Hallen som nå er tenkt realisert skal ligge rett på sørsiden av dagens Tromsøhall der grusbanen nå ligger. 

For å vise hvor seriøst byrådet tar jobben med den nye hallen tok Hilmarsen og byrådskollega Jonas Stein (V) en runde med en volleyball, og i etter noen ballvekslinger smashet Hilmarsen til i ekte BK Tromsø-stil. Duoen lo godt etter at ballen traff Stein midt i ansiktet.

- Jeg trodde du var klar for en smash, sa en beklagende Hilmarsen.

LES OGSÅ: TUIL får to nye haller klare i 2017

Byggestart om to-tre år

Tanken er ifølge byrådslederen at byggingen skal starte byggingen av hallen når de  "tyngste investeringene på badelandet er unnagjort".

- Det betyr cirka 2017, men jeg vil være litt forsiktig med å være for konkret. Tanken er at det skal være en overlapping fra når Tromsøbadet er ferdig, sier Hilmarsen. Tromsøbadet er antatt å være ferdigstilt i 2018. En slik idrettshall vil koste et sted mellom 200 og 300 millioner kroner. Av dette vil momskompensasjon og tippemidler kunne slå inn slik at den kommunale andelen vil bli cirka halvparten, sier Hilmarsen.

Ifølge Jonas Stein (V) vil en slik arena trolig kunne ta minst 4.000 tilskuere.

- Her kan alt mulig arrangeres. Alt fra eliteserie til store konserter. Jeg tror et slikt konsept er glimrende for Tromsø, sier Stein til iTromsø.

Dag Ellingsen, styreleder i BK Tromsø, gleder seg over forslaget.

- Dette er fantastisk og en hall som vil være bra for alle innendørsidrettene. En hall som er spesialtilpasset de idrettene som trenger en spesialhall selv. Det vi har i dag er ikke så bra. Lite tilpasset de ulike idrettene, sier Ellingsen til iTromsø.

LES OGSÅ: Sikrer ny turnhall

Stort idrettsmiljø

Byrådslederen er ikke i tvil om at det er viktig å prioritere en innendørshall.

- Det er 28.000 medlemmer i idrettslag i kommunen. Idretten har derfor et enormt behov for innendørshaller. Mange driver utendørsidretter og det er fantastisk flott, men med mørketid i sju-åtte måneder i året så trenger vi hallkapasitet. Tromsøhallen er overmoden for å få et søsken her oppe på Templarheimen. Tanken er at garderobeanlegget i den nåværende Tromsøhallen må renoveres og knyttes til den nye hallen. Viktig er det at sambruken mellom disse to hallene og det nye badeanlegget samt turnhallen som kommer på Templarheimen blir godt, sier Hilmarsen.

Byrådet ser også på mulighetene for å realisere den lenge planlagte skistadionet i Grønnåsen i den neste fireårsperioden dersom de blir gjenvalgt.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her