Sigrun (16) flyttet til Canada for å følge hockeydrømmen

Ambisjonen om å bli bedre ishockeyspiller motiverte Sigrun Gove (16) til å ta ett år som utvekslingsstudent i Canada.

HOCKEYEVENTYR: Sigrun Gove (16) fra Tromsø sammen med Brad Park, som er trener for Kootenay Nitros, laget Gove spiller for i Canada.  Foto: Privat

MED GUTTA: Gutter og jenter i hockeyklassen til Sigrun Gove (nederst nummer tre fra venstre) matcher seg mot hverandre.   Foto: Privat

KLUBBEN I HJERTET: Sigrun Gove i Tromsø Hockey-drakten som hun planlegger å spille i igjen.   Foto: Privat

sport

16-åringen flyttet i sommer til Kimberley i provinsen British Columbia i Canada. Det er lidenskapen for ishockey som er bakgrunnen for at tromsøjenta, som fyller 17 år om en uke, tar et år som utvekslingsstudent i Canada.

- Jeg er her mest fordi jeg vil bli bedre i hockey. Jeg har kommet inn på jentelaget som er det beste jeg kan spille på i min alder her. Jeg kommer til å reise hver helg og spille mye hockey, forteller Sigrun Gove til iTromsø.

- En fantastisk opplevelse

Laget hun spiller for heter Kootenay Nitros, og spiller på det øverste regionale nivået i ishockeyens "hjemland" - Alberta League.

- Hvordan er det å flytte så langt hjemmefra for å følge hockeydrømmen?

- Det e rart å bo i en ny familie, gå på ny skole og spille på et helt nytt hockeylag. Det er tungt til tider, men en fantastisk opplevelse. På én måned har jeg lært helt utrolig mye. Jeg har en fantastisk vertsfamilie, som kjører hockeybaggen min til og fra skolen og til og fra trening. Altså opp til fire turer til ishallen hver dag, forteller Sigrun Gove.

På skolen har hun ishockey som eget fag hver dag og får også spilt med guttene.

- På skolen er det et fantastisk hockeyprogram og en helt utrolig bra lærer. Men vanskelig er det, spesielt etter som at jeg trener med noen gutter som spille i WHL. Jentene her har spilt hele livet sitt, mens jeg har spilt knappe fire år. Så det er tungt, men jeg kunne ikke spurt om en bedre måte å bli bedre i hockey på, sier tromsøjenta.

LES OGSÅ: Klar for topp-satsing i Narvik

Drivkraften

Den unge ishockeyspilleren var med å skrive nordnorsk ishockeyhistorie da hun sammen med klubbvenninne Sigrun P. Eriksen fra Tromsø spilte i 1.-divisjon for kvinner allerede for to år siden, for Narvik - som første nordnorske lag i dameserie noensinne.

I fjor spilte hun for moderklubben da Tromsø Hockey stilte eget lag i 1.-divisjon.

Å bidra for Tromsø Hockey er en viktig drivkraft når Sigrun Gove satser på å utvikle seg videre som ishockeyspiller.

- Jeg vil bare bli bedre. Få bedre spilleforståelse, bedre fart på skøytene og bedre køllekontroll. Kanskje vil jeg gjøre det så godt at jeg kan nå landslaget en dag, sier hun om ambisjonene på isen.

- Men akkurat nå vil jeg bare gjøre pappa stolt og prestere for min hjerteklubb når jeg kommer hjem - Tromsø damer, slår 16-åringen fast.