Da han passerte målstreken stoppet klokken på 2,27,30. Fra før hadde han en personlig rekord på 2,40,07. Det betyr at Ulriksen perset med tolv minutter og 37 sekunder!

- Det var et utrolig bra løp. Jeg kom i en bra pulje, og det var helt perfekte værforhold. I tillegg fungerte kroppen maksimalt, sier Ulriksen på telefon fra Tyskland.

Stolt

Han er åpenbart sliten etter å ha knust sin personlige rekord, og er tydelig stolt over prestasjonen.

- Det var jævlig bra. Jeg gikk for det. Jeg sprakk ikke, og det er jeg godt fornøyd med. At det ville bli tungt, visste jeg, men jeg hadde trua, sier Ulriksen til iTromsø.

- Det er utrolig artig når jeg lykkes, legger han til.

- I min egen boble

Det ble personlig rekord med over tolv minutter, men da han passerte målstreken i Tyskland var det ikke snakk om noe jubelbrøl.

- Du er så tom når du kommer i mål, og du er helt i din egne boble. Da jeg kom i mål måtte jeg bare skaffe noe å drikke, melder Ulriksen.

- Nå har jeg trent for dette i 13 uker, og jeg vet at – så lenge jeg gir det en sjanse – er det mulig.

Utslitt

Målet om å komme under 2,30 er nådd, og da kan Ulriksen belønne en utslitt kropp med hvile. Etter et par rolige uker skal han stake ut veien videre som løper.

- Først må jeg komme meg til hektene igjen, sier Ulriksen, og fortsetter:

- Jeg kommer nok til å løpe maraton igjen, men skal du bli skikkelig god må du løpe mye i løpet av vinteren. Det er mye trening alene. Dessuten: jo bedre man er, jo vanskeligere er det å bli bedre, sier Ulriksen.

Eliud Kipchoge fra Kenya vant Berlin marathon på tiden 2,04.

PS! Kristian Ulriksens bror, Espen, tok NM-sølv i kroppsbygging i går.