Forsterker med Lamøy

Eirik Lamøy (22) kommer gratis tilbake til TUIL fra svenske Degerfors.

  Foto: Ann Sissel Jenssen

  Foto: Ann Sissel Jenssen

sport

Da Lamøy signerte for Degerfors foran årets sesong fikk nemlig TUIL med i avtalen at han kunne komme gratis tilbake dersom han ønsket det.

Og selv om ikke overgangspapirene er signert, er Lamøy og TUIL enige om at Harstad-gutten vender tilbake til blåtrøyene innfor neste sesong.

– Vi er veldig glade for at vi én dag etter at holdt plassen i 1. divisjon, har klart å komme i gang med å tenke neste års stall. Dette gir et signal om at vi ønsker å satse neste år, sier Johansen.

Lamøy er en meget rask spillersom kan spille både back og kant - og passer godt inn i TUIL, mener Svein Morten Johansen.

Prater videre

– Han er hurtig og passer godt inn i noe som er blitt vårt varemerke; at vi spiller hurtig og teknisk fotball og er gode på overganger. Eirik har også litt erfaring som blir bra å ha med i et TUIL-lag. Han har jo spilt ganske mye for Degerfors i Superettan, sier TUILs daglige leder om den venstrebeinte spilleren.

På trenerfronten begynner det også å skje ting i klubben. Mandag kveld var tidligere Lyn-trener Espen Olafsen i dialog med styreleder i TUIL, Erik Ringberg.

– Jeg hadde en lang og fin prat med Espen Olafsen, og vi er enige om å konkretisere ting etter hvert. Så får vi se hva vi får til, sier Ringberg.

– Han er fortsatt den vi jobber med for å få en best mulig trenerløsning for TUIL. Vi skal snakke videre med Espen i løpet av uka, bekrefter TUIL-lederen.

– Og det var positive samtaler med Olafsen?

– Jeg har alltid veldig flotte samtaler med Espen, svarer en smilende Ringberg.

Taus om Normark

Han innrømmer dog at TUIL jobber parallelt med andre trenerløsninger, med det bakteppe at det kan gå skeis i Olafsen-jakten.

– Vi har andre alternativer også, men de får du ikke, slår Ringberg fast.

– Er Ivar Morten Normark ute av bildet?

– Jeg ønsker ikke å kommentere Ivar Morten eller andre det eventuelt jobbes parallelt med. For TUIL er det viktig at vi drar i samme retning, og at spillerne inkluderes i det vi jobber med, uttaler Erik Ringberg.

Erlend Stenberg blir trolig klar for TUIL denne uka. Forsvarsspilleren fra Harstad er tenkt som en perfekt erstatter for Lars Nymo Trulsen som gir seg i TUIL etter årets sesong. – Vi skal ha en prat denne uka. Det tror jeg kommer til å gå bra, sier Svein Morten Johansen.

PS! Verken Eirik Lamøy eller Espen Olafsen svarte på " Tromsø"s henvendelser i går.

(itromso.no)