Isberget graver snøtribune

Se video av Isberget som tok spaden i egen hånd og bygget en tribune til cupkampen i morgen kveld.

TILs supporterklubb tar i et spadetak i ekte dugnadsånd.

sport

Banen til Fløya er omgitt av veldig mye snø. Uten hjelp, ville folkefesten i 2. runde mellom Fløya og TIL være over før den startet.  

Flere titalls personer stilte opp i går kveld, og blant annet var medlemmer av Isberget til stede for å lage en egen snøtribune.  

- Snø er litt av sjarmen med Nord-Norge. Og så er dugnadsånden stor her. Fløya er en liten klubb og det er bare å artig å hjelpe til med å måke snø, sier medlem av Isberget, Magne Johan Nilsen til iTromsø.  

- Vi fikk spørsmål om vi kunne hjelpe til, men manglet utstyr. Så fikk vi beskjed at de hadde ordnet spader og da var det bare å hive seg rundt selv om det var kort varsel, legger han til.  

Disponerte traktor

De stilte også med egen traktor.  

- Jeg fikk låne den. Med TIL og Isberget i mitt hjerte, så var det lett å stille opp. Og Fløya rekrutter spillere til TIL, så da er det jo naturlig å hjelpe til, sier Roy Arne Nikolaisen.  

Fra trening til måking Hjelpen satte de stor pris på i Fløya.  

- Det sier alt om Isberget at de stiller opp for å hjelpe oss med å lage til festen, sier Ann Kristian Aksberg i Fløya.  

Gravde med fienden

Det var selvsagt mange av Fløyas egne medlemmer som stilte opp på dugnaden. Også laget som skal utfordre TIL var med.

- Det sier også veldig mye om herrelaget til Fløya som går rett fra trening til å hjelpe til to dager før kampen, sier Aksberg.  

- Det gjør ingenting å måke litt. Hadde ikke vi gjort denne jobben, så hadde det ikke blitt plass til så mange tilskuere. Vi vil jo ha flest mulig tilskuere på kampen vår, sier Christopher Tian Olsen.  

- Dette gir oss også god karma før kampen. Vi skal prøve å slå dem ut og det hadde vært veldig artig å klare det, legger han til.