Stjernepar stifter familie

OL-stjerne Marie Gerbron (26) venter barn med forloveden Perrine Geraudie (33).

GLEDE: Perrine Geraudie og Marie Gerbron satser på å etablere seg i Tromsø.  Foto: Ronald Johansen

OL: Marie Gerbron representerte Storbritannia i fjorårets OL.  Foto: Steve Parsons

BRAVO: Marie Gerbron var kanskje den mest sentrale spilleren for Bravo sist sesong.  Foto: LARS EIDISSEN

sport

Bravo-spiller Gerbron tok pause fra håndballen etter forrige sesong. Nå er hun gravid, og venter barn i januar med samboer Geraudie, som har vunnet VM i kystroing.

– Det blir en jente. En venstrehendt håndballspiller, sier en lykkelig Marie Gerbron med et stort smil til iTromsø.

Det lykkelige paret har mer også mer å se fram til.

26. juli neste sommer gifter hun og Perrine Geraudie seg i Elverhøy kirke. 90 gjester er invitert til bryllupet mellom de to kvinnene som har vært sammen i syv år.

Da Perrine fikk jobb i Tromsø for to år siden, bestemte paret seg for å stifte familie, og Gerbron flyttet etter i fjor sommer.

– Det var hardt når vi ikke bodde sammen, sier Marie.

Enklere i Norge

Hvis alt klaffer, ønsker det franske paret å slå seg ned i Tromsø for godt. Nå er Marie, som har doktorgrad i økotoksiologi på jobbjakt.

– Hvis jeg får meg jobb kan vi dele på fødselspermisjonen. Det er en god ting med Norge, i Frankrike er den bare tre måneder, forteller Gerbron.

Én annen ting de to kvinnene setter pris på, er Norges holdninger til homofile foreldre.

– I Frankrike kan ikke begge bli anerkjent som foreldre. Man kan adoptere, men man kan ikke befruktes. Men vi ville uansett gjort det, selv om vi måtte reist til utlandet, fastslår Marie Gerbron.

Kopierer ikke Gro

Hun er usikker på om hun kommer tilbake på håndballbanen etter fødselen. I fjor sommer imponerte hun for Storbritannia i London-OL.

– Jeg har hatt mange skader og vil ikke risikere noe. Jeg gjør kun comeback hvis jeg merker at jeg kan komme tilbake i skikkelig form, sier Gerbron og legger til:

– Jeg vet at Gro Hammerseng var tilbake i trening ti dager etter fødselen. Men hun spiller på toppnivå. Det er nok uaktuelt for meg.

Uansett er det familielivet som vil ha en prioritert den kommende tiden.

– Vi må se hvordan det blir med den første, men vi ønsker en stor familie, sier Marie.

– Vi ønsker flere barn, en passe stor familie kanskje, legger Perrine til.

Den kommende verdensborgeren vil arve solide toppidrettsgener.

Perrine er verdensmester i kystroing (i 2007), og 15 ganger fransk mester i roing. Men har aldri deltatt i OL som sin kommende ektemake.

– Nå får vi se om barnet blir en håndballspiller eller roer, legger Perrine Geraudie til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport