Bjørk (17) er klar for VM

Sammen med superveteran Paul Mathiassen (38) skal Bjørk Lindal Nøst forsvare Norge og Tromsøs ære i VM i taekwondo i Spania neste helg.

Bjørk Lindal Nøst (17) skal delta i Taekwondo-VM i Spania.  Foto: Ronald Johansen

Paul Mathiassen gjør comeback med VM-deltakelse i Spania. 

sport

Duoen reiser ned til Benidorm, hvor mesterskap skal gå, på mandag. Mens erfarne Mathiassen gjør comeback, blir det VM-debuten for 17 år gamle Nøst.

- Jeg var med til verdenscupen i Italia i 2008, og det var minst første store konkurranse.

Drømmer om VM-gull

I VM skal hun konkurrere i mønster og spesialteknikk.

- Jeg drømmer om VM-gull, det må jeg innrømme. Likevel må jeg poengtere at det er mange gode motstandere fra hele verden der.

- Er det mer en drøm enn det er realistisk?

- Det er vanskelig å svare på. Jeg har aldri vært med noe så stort før. Høydepunktet i karrieren min, slår hun fast.

- Jeg har trent siden før sommeren mot dette mesterskapet. Aldri har jeg vært i så god form som nå, så alt ligger til rette for å prestere, sier 17-åringen, som skal gjennom en generalprøve i helgas NNM i Tromsø.

Comeback

Med seg til Spania får hun altså Paul Mathiassen, som gjør comeback som utøver hele ni år etter han la opp i 2004. De siste årene fokusert på treneryrket i Tromsø Taekwon-Do Klubb. Han er også regionstrener i Nordland, Troms og Finnmark.

- I januar var jeg på en samling med landslaget. Da ble jeg spurt om delta og vise noen teknikker, og så fikk jeg tilbud om å fortsette å øve fram mot VM. Jeg skiftet plutselig rolle, forteller 38-åringen.

Også Mathiassen legger listen høyt før mesterskapet.

- Ydmykhet er viktig i denne sporten. Men jeg har sagt til meg selv at "du kan vinne." Jeg skal ha medalje, hvis ikke blir jeg forbannet, sier Mathiassen til iTromsø.

I VM deltar han i den tøffeste klassen som er sort belte, 4.-6. dan. Han må kunne 21 forskjellige mønsterprogram. Totalt vil det si over 1.000 ulike bevegelser, stillinger og teknikker i riktig rekkefølge. Dette er derfor en veldig mentalt utfordrende disiplin, der god balanse og koordinasjon er viktig.

- Det meste av spensten har jeg faktisk fortsatt, og balansen og koordinasjonen har jeg vedlikeholdt. Det går an å hevde seg i verdenstoppen i mønster fortsatt. Den beste i verden (polakken Pavels Zouska) er ett år eldre enn meg, sier Mathiassen.
 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport