Ferdig som Fløya-trener

Sykdom i familien og manglende satsing gjør at Einar Hauglid velger å gi seg som trener for Fløya.

Einar Hauglid sammen med Fløya-kaptein Sara Johansen etter en kamp i sommer.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

sport

Hauglid sier stopp etter ett år som hovedtrener for Fløyas 1.-divisjonslag. En hovedårsak er sykdom i familien.

- Sykdom i familien gjør at jeg ikke kan prioritere en hovedtrenerjobb neste år, sier treneren til iTromsø.

Ønsker felles løft

Samtidig legger ikke treneren skjul på at rammevilkårene for å trene byens beste damelag har endret seg, og preget lysten til å være med videre.

- Den andre årsaken at jeg trekker meg ut er at jeg føler ikke det er de samme rammevilkårene som når jeg overtok som trener. Det går litt på tvers av mine prinsipper som trener, med tanke på tilrettelegging og muligheten til å kunne følge opp spillerne som jeg ønsker, sier Hauglid.

Han etterlyser en større kollektiv vilje til å løfte damefotballen i Tromsø, både fra næringsliv og på tvers av klubbene.

- Nå må vi slutte å sitte på hvert vårt nes og tro at vi kommer noen vei. Vi må dra lasset sammen for å ha mulighet til å satse på damefotball i Tromsø. Dette er ikke et spark til Fløya, jeg ser at det kan være vanskelig. Man ser at man har spillere som kunne spilt på Fløya, men i stedet velger å spille for andre klubber. Det er ugunstig.

Fløya spilte flere strålende kamper i vårsesongen, og snuste da på opprykk. I sommerpausen mistet de sentrale spillere som Eline Johansen og Stine Ryslett.

- Jeg føler jeg har vist at jeg kan være med å løfte et lag. Men når man mister nøkkelspillere underveis og får skader, så blir det tyngre, sier Hauglid.

Kommer tilbake

Tross den krevende situasjonen privat, regner Hauglid med at han vil være tilbake som fotballtrener ganske snart.

- Har ambisjoner om å fortsette som trener. Jeg er nødt til å jobbe under forhold der jeg får fulgt opp spillere som jeg ønsker. Jeg vil ha mulighet til å fokusere på sporten og ikke utenomsportslige ting.

Han tror Fløya kan få inn en god erstatter.

- Det er en kultur der man satser på damefotball. Jeg tror ikke det blir lagt brakk på grunn av at jeg trekker meg. Det er mange spillere i Fløya som har muligheten til å ta store steg på et høyere nivå også. Jeg ønsker dem lykke til videre også. Det finnes mange trenere der ute som vil være med å gjøre løftet, tror Einar Hauglid.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport