- Denne trøkken trengte vi kanskje

Som sensasjonell seierleder gikk BKT på et forsmedelig tap mot bunnlaget i eliteserien i dag.
sport

Etter å ha vunnet toppkampen mot Koll 3-2 lørdag kveld, krasjet BKT ned på jorda igjen med 0-3 mot Kristiansund i dag formiddag.

LES OGSÅ: Tabellederen dratt ned på jorden igjen.

Nordmøringene sto uten en eneste seier før gårsdagen kamp.

- Vi er nok litt preget av at det har gått veldig bra i det siste. Når vi inntar tabelltoppen er det mye som går gjennom hodet. Så vi klarte ikke helt å få det ut i dag, sier kaptein Robin Bergheim åpenhjertig.

- Fysisk var det ikke noe problem. Men jeg tror det mentale spilte oss et puss. Vi var mer mentalt sliten enn vi kanskje var klar over, kommenterer trener Edgar Broks.

- Helt ny situasjon

Serieledelse til tross, tapet i dag var BKTs tredje på åtte seriekamper. Når Førde og Nyborg kommer opp i et likt antall kamper, er trolig blåtrøyenes beste sjanse på en tittel i år likevel i cupen.

Der venter Oslo Volley på bortebane om to uker.

- Var dette vekkeren dere trengte foran den kampen?

- Vi har tenkt litt på det. Det er mulig vi trengte å få en trynet før vi skal møte Oslo Volley i den semifinalen. Den må spilles den kampen også. Kanskje det var den trøkken vi trengte for å ta steget videre, sier Bergheim.

- Før eller senere, ethvert lag som kommer i vinnermodus vil få seg en på trynet. For oss er det en ny følelse å ha spilt en rekke kamper på rad med seier. Å plutselig komme i den situasjonen at man skal forsvare posisjonen sin, det er en helt ny følelse for guttene, sier Broks.

Akseptabel fangst

Nå maner han til at laget må bli offensive i hodet igjen før to viktige turer til Oslo de to neste helgene. Først ny toppkamp borte mot Koll, så semifinalen mot Oslo Volley.

- Sånn sett kan det være greit at man ser at man må være på. Neste helg er det vi som må angripe, maner treneren.

Alt i alt er BKT-leiren fornøyd med utbyttet på fem poeng fra monsterhelgen i Oslo, selv om det ble tap til slutt i den antatt enkleste kampen.

- Det er absolutt helt akseptabelt. Vi kunne bare håpe på såpass mange poeng, sier Robin Bergheim.