Mener Forfang kan ta verdenscuppoeng

Sportssjef for det norske hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, mener Johann André Forfang kan hevde seg blant verdens beste hoppere.

Johan Forfang 

sport

Årets to første norgescuprenn gikk av stabelen i Vikersund lørdag. Der imponerte Tromsø-hopperen Johann André Forfang. Det første rennet endte med 3. plass, mens Forfang endte som nummer åtte i lørdagens siste renn.

- Jeg er fornøyd med måten jeg åpner sesongen på. Jeg ender på 3. plass i første renn, noe jeg er meget godt fornøyd med. I det andre rennet var det rett og slett ikke mer å gi. Jeg var for sliten til å yte maksimalt, sier Forfang til iTromsø.

Skryt

I Vikersundbakken var Bråthen til stede, og sportssjefen for det norske hopplandslaget lot seg imponere av Forfangs prestasjoner.

- Johann er en av dem som har levert en god søknad til verdenscuprennene på Lillehammer neste helg, sier han.

Der har Norge tolv plasser.

- Nå er en del av landslaget på vei tilbake fra Kuusamo i Finland, mens landslagssjef Alexander Stöckl har vært på Lillehammer med Tom Hilde, Anders Jacobsen og Anders Bardal. I tillegg har svært mange levert gode søknader her i Vikersundbakken. Vi må samle oss og diskutere litt hva vi skal gjøre foran rennene på Lillehammer, sier sportssjefen.

- Hva legges til grunn når uttaket gjøres?

- En analyse av hva de har gjort i det siste danner et fundament for hvor hver enkelt utøver står. Det er klart at konkurranser betyr en del, og de som ikke leverte i helgen er helt uaktuelle. Vi vurderer kun de som har prestert.

- Alle som hevdet seg i toppen består av unge utøvere, mens de mer rutinerte ikke leverte like bra som vi hadde trodd, sier Bråthen

- Kan ta poeng

Om Forfang skulle erobre en plass på landslaget har Bråthen troen på at han kan bite godt fra seg.

- Jeg sitter med en følelse av at Johann kan ta verdenscuppoeng på sitt beste. Spørsmålet er kun hvordan stabiliteten er. Om han får til gode hopp én av ti, fem av ti eller ti av ti ganger. Vi ønsker et nivå som er så nære hundre prosent som mulig.

Derfor skal landslagsledelsen nå inn i en koordineringsprosess.

- Vi har naturligvis ikke hatt muligheten til å koordinere alle hopperne i Norge, så det blir en dialog med trenerne.

- Vi har visst lenge at Johann leverer bra, og han er absolutt spennende med tanke på fremtiden, påpeker sportssjefen.

Spekulerer ikke

Forfang velger å la være å tenke på uttaket som offentliggjøres senest onsdag morgen.

- Jeg har ikke fått noe tilbakemelding fra landslagsledelsen, og vet ikke om jeg får det. Jeg ønsker ikke å spekulere i en eventuell plass.  Det er ikke bare hvem som presterer og hvem som har godt av å være med. Jeg tar det som det kommer, sier han.

Men om han skulle bli tatt ut, blir tromsøgutten svært lykkelig.

- Det er veldig morsomt, så klart. Men jeg bygger ikke opp noen forventninger. Det tar jeg som det kommer, sier han med et smil.