Skeptisk til Tromsøs opprykksplaner

Før toppmøtene mot Tromsø Hockey i helga mener Haugesund-leder Trond Martinsen at begge lag trenger mer tid før steget til 1.-divisjon.

Tromsø Hockey 

Haugesund Seagulls-leder Trond Martinsen. 

sport

Tromsø Hockey har en uttalt ambisjon om å spille 1.-divisjon så fort som mulig, og aller helst neste høst, tross at ishockeyforbundet i utgangspunktet har "opprykksnekt” neste år.

I Haugesund har man ingen ambisjoner om 1.-divisjonsspill med det, og mener vil være lurt for Tromsø også å vente.

– Verken Tromsø eller vi har noe i 1.-divisjon å gjøre, særlig med den spillerkonsentrasjonen som er i begge klubbene, sier Trond Martinsen, og viser til at det maks kan være syv utlendinger i en 1.-divisjonstropp.

– Skal du spille i 1.-divisjon så bør du ha en spillerstall på 22. Jeg forstår at feberen og iveren etter å komme raskt opp er der. Men det er viktig å ha en realitetsorientering til akkurat det. Hvis du mobiliserer inn et lag for å absolutt være i 1.-divisjon så tror jeg det kan bli en flopp, advarer han.

– Vi holder på våre planer

Sportslig leder i Tromsø Hockey, Geir Storjord, lar seg ikke affisere av utspillet fra sørvestlandet.

– Vi endrer ikke på målsettingene fordi en klubb mener at vi ikke er klar. Vi har våre planer og jobber etter dem. Haugesund har nok ikke full oversikt over hva vi holder på med, sier han.

Han mener Narviks inntog i topphockeyen viser at Tromsø kan bite fra seg der allerede neste høst.

– Man kan se hva Narvik har gjort og hvordan de har klart seg. Man kan se på hvor lang tid de har brukt og hvordan de klarer seg i 1.-divisjon, sier Storjord.

Narvik er per i dag på 7.-plass av de 13 lagene i 1.-divisjon.

– Hva tenker du om at dere kun kan stille med syv utlendinger i 1.-divisjon?

– Jeg tenker det jeg alltid har sagt. Det er en utfordring som gjelder alle lag. Kanskje spesielt Nord-Norge. Men vi tror at Tromsø er såpass attraktiv som by at det er mange norske spillere som vil komme til Tromsø og spille for oss, sier THs sportslige leder.

Mer attraktiv 2.-divisjon

Trond Martinsen viser til at kuttet i 1.-divisjon fra 13 til 10 lag vil gjøre spranget enda lengre for 2.-divisjonsklubbene.

– Gjøvik har holdt på siden 1994 og har ikke klart å ta det steget. Det er et kjempesteg å ta. Det er viktig å opprettholde engasjementet på det nivået vi er på nå. Det synes jeg vi ser nå, at det er et økende engasjement rundt 2.-divisjon, avslutter Haugesund-lederen.

Men før helgens dobbeltkamp i Haugesund er det Tromsø som har det klare overtaket i 2.-divisjon. Laget har kun avgitt poeng i én uavgjortkamp på ni kamper så langt, mens Haugesund har tapt tre av ti kamper til nå.