Jager ny deltakerrekord

Med 72 forhåndspåmeldte løpere til Mørketidsløpet håper Northern Runners å bidra til at deltakerrekorden fra i fjor blir slått.

LØPELYST: Til tross for at det krøp mot kveld på lillejulaften, var denne gjengen ute på løpetur. Fra venstre: Thomas K. Føre, Ulf Isaksen, Ingebjørg Moe, Øyvind Sørensen, Nils Harald Moe, Kristin B. Borch, Anne With Andreassen, Jan-Vidar Schneider og Henrik Romsaas. 

sport

Da Mørketidsløpet for 10. gang ble arrangert i januar var det med 916 løpere, noe som også var ny deltakerrekord.

Til løpene som arrangeres 4. januar er det allerede forhåndspåmeldt 790 løpere, hvor 72 av disse tilhører Northern Runners.

Dermed kan arrangørenes målsetting om 1.000 deltakere nås.

Suksess med lavterskel

– Vi håper selvfølgelig at vi kan bidra til ny deltakerrekord. I fjor deltok vi med over 100 løpere, noe vi håper å gjøre i år også, forteller styreleder i Northern Runners, Thomas K. Føre.

Føre var initiativtaker da løpenettverket ble startet våren 2011, og den dag i dag har løpegruppen vokst seg stor. På deres fellestreninger er de mellom 20 til 60 løpere som møter.

– Jeg tror årsaken til at så mange ønsker å løpe med oss er at vi har et lavterskeltilbud. Løperne våre er alt fra veldig godt trent til flere helt nye. Her finner man alltid noen å løpe sammen med.

Unngår hardkjør

Frem mot Mørketidsløpet, hvor løperne er fordelt mellom 5-, 10 – og 21 – kilometerdistansene, unngår Northern Runners hardkjør.

– Vi hadde vår siste hardøkt på søndag. Likevel er det fortsatt viktig å holde kroppen i gang selv om det er jul. Det kan være lurt å teste farta litt fire-fem dager før løpet, sier Føre.

Grunnlaget har gjengen lagt gjennom hele året, og da helst på Kvaløyvegen, hvor de fleste kilometerne er lagt ned mellom Plantasjen og Holtvegen.

Selv om løpegruppen er et lavterskeltilbud har de fått fram flere løpere som kan hevde seg i Mørketidsløpet.

– Noen av de beste løper gjerne for andre klubber. Men det er det som er så fint, vi kan fungere som en rekrutteringspool for andre idrettslag. Vår aktivitet og vårt engasjement bidrar positivt til løpemiljøet i Tromsø, avslutter Føre.