"MP" blir toppspillerutvikler

Klar i dag.

Morten Pedersen  Foto: Tom Benjaminsen

sport

Morten Pedersen ble i dag klar som toppspillerutvikler for sesongen 2014.

–  Jeg er veldig fornøyd med tilliten og gleder meg veldig til å jobbe med de største talentene i Tromsø Idrettslag, sier "MP" til TIL.no.

–  Dette har vi jobbet med lenge. Det begynte vel å bli klart for ei stund siden, men vi valgte å starte for fullt 1. januar og han er godt i gang, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

"MP" erstatter Sigurd Rushfeldt som var toppspillerutvikler i fjor. Rushfeldt hadde en del ansvar for A-lagstreningene. Det skal ikke Morten Pedersen ha.

– Det som er viktig er at klubben har gått inn på to hovedområder i forhold til fremtidig spillerutvikling og suksessfaktorer. Vi skal ha en skoleringsplan fra seks til 20 år som sier hvordan man skal trene på de forskjellige alderstrinnene. Og det andre er at vi skal ha en toppspillerutvikler som følger opp de beste spillerne mellom 16-22 år. Morten vil da følge disse spillerne med planer i forhold til trening og totalbelastning. Og coache dem på de avgjørende faktorene for å komme seg inn i A-stallen. sier sportssjef Svein Morten Johansen til TIL.no.

"MP" har den siste tiden jobbet i utviklingsavdelingen i TIL. Han har han spilt 117 seriekamper og 23 cupkamper for klubben og A-lagsdebuterte 16. august 1992.