TIL-junior klar for Alta

Jonas Høylo Fundingsrud (19) har spilt i TIL siden han var seks år. Nå skal han spille 1.-divisjon — mot moderklubben.

Jonas Høylo Fundingsrud 

sport

Høylo Fundingsrud har hatt tilhold påTIL 2 i flere sesonger.

Nå har midtstopperen takket ja til en kontrakt med Alta etter å ha vært på prøvespill der.

– Jeg ser på 1.-divisjon som et naturlig steg. Det har kommet mange gode stoppere som Tore Reginiussen og Thomas Braathen fra Alta, sier Fundingsrud, som lot seg imponere da han var å så på forholdene i Alta.

– Jeg spilte en interkamp sist helg, og det gikk bra. Spillergruppa tok godt i mot meg, og det gjorde valget lettere.

Følger Fundingsrud

Før han dro til Alta hadde han en runde med TIL.

– Vi ble enig om at det jeg trenger nå er å spille fotball på høyest mulig nivå. I TIL er konkurransen så tøff at det blir litt vanskelig nå, men vi har blitt enige om å holde kontakten, sier Fundingsrud.

TILs sportssjef Svein Morten Johansen bekrefter at klubben vil følge opp spillere som Fundingsrud i framtiden.

– Vi ønsker å holde en dialog med unge spillere som drar fra TIL, sier Johansen.

Kort vei til eliten

Fundingsrud har signert en ettårskontrakt med opsjon på ett års forlengelse.

– TIL vil alltid være klubben i mitt hjerte, og det er klart det er aktuelt med en retur dit på et senere tidspunkt. Nå er derimot fokuset på Alta og spill der. Veien opp fra 1.-divisjon til eliteserien har vært kort tidligere, sier han.

Søndag venter treningskamp mot TUIL. Men om to måneder venter en mye større kamp.

– Allerede i andre serierunde møter vi TIL på Alfheim. Det blir spesielt, medgir han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport