Vannkrigere til NM etter kvalikdrama

TSI SURK kunne i helga juble for NM-plass for første gang på syv år. Der går de for topp-plassering.
sport

- Det er kjempeflott å være tilbake. Vi har jobbet hardt og godt denne sesongen, men det er likevel over forventning. Konkurransen i toppen er mye tøffere når enn for syv år siden, sier trener Are Rikardsen (38), som også var med sist laget spilte NM.

I helgens kvalik i Molde ble det ulidelig spennende for TSIs undervannsrugby-gutter.

Etter seire mot Sandefjord, Molde, NTNUI 2 og Sunndal sørget et tap mot NTNUI for at man ble avhengig av Molde slo Sandefjord.

- Dette blir et slags comeback. Det er lenge siden Tromsø var i NM. Det blir spennende, sier keeper Daniel Johnsen.

- Vi har vært litt nede for telling. Men har tatt litt grep denne sesongen. Vi har vært veldig flink å spille med på konkurranse.

God treningskultur

I NM har laget allerede konkretisert målsettingen.

- Vi håper på en fjerdeplass. Vi satser på å slå NTNUI der, samt Egersund. Da kan vi klare det, sier Johnsen.

- De tre beste lagene er det ingenting å gjøre med. De er et godt nivå over oss andre. Men stiller vi med vår optimale lag og får en god oppkjøring til NM, så håper vi å konkurrere om en fjerdeplass, sier Rikardsen.

Laget trener tre ganger i uka for å kjempe mot norgeseliten. Kampene spilles i to omganger på åtte minutter.

- I en skikkelig jevn kamp, hvor det er lenge mellom scoringene, blir det steintungt. Det krever utholdenhet og styrke, sier rugbymålvakten.

- Vi har trent godt i vinter og hatt mange juniorer som har meldt seg på, skryter treneren.

Skal styrke rekruttering

Nå håper man å styrke klubben både i rekrutteringsarbeidet. Til neste år håper man å kunne stille med eget juniorlag i turneringshelgene.

- Dykkerforbundet og undervannsrugbyutvalget er veldig interessert i å få juniorene med. I år har hatt spillere ned til 14-årsalder som har bidratt. Det hadde vært kjempeartig med et eget lag, sier SURK-treneren.

Samtidig ønsker man også å få damelaget opp og gå til neste sesong. NM-sølvet til damelaget i 2006 er fremdeles klubbens beste prestasjon.

- Vi satser også på å få gjenreist damelaget vårt til neste sesong, varsler Are Rikardsen.