Ferdig i Fløya etter La Manga-episode

Fløya har fjernet Odd Karl Stangnes som hovedtrener etter en episode på La Manga sist fredag.

FERDIG: Odd Karl Stangnes er ferdig som Fløya-trener. En episode på La Manga sist fredag er bakgrunnen for avskjedigelsen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

FIKK SPARKEN: Odd Karl Stangnes ble sparket etter påstått brudd på Fløyas etiske regler.  Foto: Halvar Pettersen

sport

Fløya ansatte Stangnes som hovedtrener for damelaget foran denne sesongen.

- På grunn av mislighold av klubbens retningslinjer etter en episode på treningsleir på La Manga, har styret i IF Fløya og treneren for damelaget blitt enige om at arbeidsforholdet avsluttes, skriver Fløya i en kort pressemelding i kveld.

Stangnes selv mener saken er blitt helt feil fremstilt av enkeltpersoner i klubben i ettertid.

Fikk nyte alkohol

Han forteller at spillerne og trenerne hadde en felles middag mot slutten av treningsleiren på La Manga, og at spillerne fikk lov til å drikke litt vin etter at de som var under 18 år var dratt hjem. Stangnes sier han valgte å bli i selskapet med spillerne.

 - En av spillerne ble litt vel beruset og oppsøkte meg til stadighet, noe jeg synes var pinlig. Jeg ga henne klar beskjed om at hun måtte slutte med det, hevder Stangnes.

Senere på kvelden skulle følget dra hjem.

– Det var en tur med maxitaxien på tre minutter. Da kom hun og satt seg inntil meg. Av en eller annen grunn ble det et kyss i et brøkdels sekund. Ikke noe mer enn det. Alle jentene som var med kan bekrefte dette, sier Stangnes.

Men tross denne versjonen fra treneren, valgte altså Fløya i kveld å si opp arbeidsforholdet.

Kunne ikke fortsette

Til iTromsø sier spilleren som var involvert i episoden:

- Jeg vil ikke si at det var noen som sjekket han opp. Det synes jeg ikke er riktig, sier hun til iTromsø.

- Det var alkohol inne i bildet og det skulle ikke ha skjedd i utgangspunktet. Det er helt uakseptabelt og det vet alle, fortsetter hun.

Odd Karl Stangnes innrømmer at det var galt å nyte alkohol sammen med jentene.

– Det skulle jeg aldri ha gjort. Planen var også å dra bort etter middagen, sier treneren.

iTromsø spør den involverte spilleren om det er mulig å spille videre i klubben med Stangnes som trener:

- For meg blir det hvertfall umulig, svarer hun.

Åpnet for å trekke seg

Stangnes forteller at han dagen etter hendelsen ble oppringt av styrelederen i klubben der han ble bedt om en forklaring på hva som har skjedd. Etter at de kom tilbake til Tromsø mandag har det vært ifølge Stangnes vært en del ”oppstyr” og ”ryktespredning”.

Han mener selv at denne saken er mye mildere enn saken som involverte Stabæk-trener Øyvind Eide og Leni Larsen Kaurin. Stabæk-treneren fikk fortsette i jobben.

Stangnes mener det er viktig at den riktige versjonen kommer frem, og frykter å bli hengt ut.

Men:

– Dette skulle aldri ha skjedd. Jeg legger meg langflat. Har jeg mistillit i gruppa trekker jeg meg umiddelbart, sa han - før Fløya bestemte seg for å fjerne han.

iTromsø har pratet med andre spillere på laget. Ingen har lyst til å uttale seg om saken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport